Femini.ro

10 mâncăruri italiene pe care trebuie să le încerci

Să bucătărim!

10 mâncăruri italiene pe care trebuie să le încerci

Oh dulce Italie- cum te adoră pe tine stomacurile noastre şi cum şoldurile te urăsc. Nu laşi niciodată papilele gustative nesatisfăcute şi ne încânţi cu felurile tale de mâncare- cam asta este impresia generală pe care o au majoritatea celor care au încercat această bucătărie.

Pregăteşte-te că fii uimit şi să alegi dintre cele 10 mâncăruri italiene pe care ţi le-am pregătit mai jos pentru următoarea dată când vei alege să vizitezi această minunată ţară.

Pizza Margherita

Pizza italiană tradiţională are o crustă subţire, similară unei pite; atât la gust cât şi la textura. Fiecare familie fondatoare a unei asemenea afaceri, are propriul sos, condimente şi mozzarella. Sună destul de simplist şi plictisitor, însă aveţi încredere că asemenea combinaţii sunt de-a dreptul spectaculoase.

Gelato

Textura oricărei îngheţate din Italia este de 10 ori mai cremoasă decât în orice altă ţară, deoarece totul stă în ingrediente.

În zona de sud s-au pus bazele şerbetului în secolul 18.

“Mâncăruri romane”

După cum ştiţi, acesta mai este numit şi “Turista menu” şi este alcătuit din 5 feluri principale de mâncare, cu care se laudă fiecare local sau restaurant- scot în faţă ce au ei mai bun. De obicei se începe cu “antipasto”- aperitiv mai greu, apoi “primo”- paste, după gust, “secondo”- carne şi garnitură iar în cele din urmă, “dolce”- desert.

tiramisu

Tiramisu

La fel ca şi îngheţata, tiramisu vine în toate formele şi mărimile. Majoritatea sunt alcătuite din creme tradiţionale, dar câteva restaurante îl crează în pahare de îngheţată alături de cremă de ciocolată/vanilie/ fructe şi/ sau prăjitură.

Paste carbonara

În România şi nu numai, aceste paste sunt mult prea cremoase, pe când în Italia, crema este omisă. Combinaţia de ou, bacon, vin alb şi spaghetti este absolut demenţială.

Cafea italiană

Chiar dacă se numeşte cafea, este mai mult un espresso. Mergi la un bar ce serveşte băuturi tradiţionale şi cere un shot, deoarece la ei, cantităţile sunt extraordinar de mici, însă savoarea este de milioane.

Risotto

Risotto se găseşte în foarte multe oraşe mici şi mari, însă trebuie să încerci în Veneţia. Alături de fructe de mare sau de ciuperci, te vei linge pe degete de cât de bine se va îmbina totul.

Dacă este vară, poţi opta pentru un fel de sezon la care se va adăuga mai multe condimente verzi şi legume ca şi sparanghel.

Ravioli

Se presupune că ravioli au fost create în Roma antică dar au devenit cunoscute doar în momentul în care Marco Polo s-a întors din China. Majoritatea felurilor ce conţin ravioli, au alături ricotta sau spanac- perfect pentru vegetarieni.

Prosciutto

Dacă îţi plac feliile subţiri de carne, prosciutto poate deveni foarte uşor preferatul tău. Poate fi suprapus peste paste sau folosit pentru înfăşurarea brânzei.

Gnocchi

Gnocchi vin în forme, stiluri şi savori diferite. Vegetarienii se vor bucura din plin de “pomodoro style” cu sos şi brânză.

Iubitorii de ceva consistent vor adaugă alături şi o bucată de carne pe grătar sau prăjită în tigaie.

Continue Reading
You may also like...

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top