Femini.ro

10 mâncăruri mexicane pe care trebuie să le încerci

Să bucătărim!

10 mâncăruri mexicane pe care trebuie să le încerci

Mexic este una dintre cele mai căutate destinaţii printre iubitorii de soare, căldură şi mai ales bronz. Dacă esti destul de norocos încât să pui la cale o excursie tocmai până acolo, asigură-te că şi vei profita la maxim de tot ce îţi poate oferi această ţară, inclusiv mâncărurile sale de bază.

Deci, nu pleca din Mexic, fără să încerci măcar o dată una din cele 10 mâncăruri mexicane.

Chilaquiles

Acesta este un mic dejun tradiţional şi este alcătuit din tortillas cu porumb, tăiată în sferturi şi asezonată cu sos roşu şi verde. Deasupra se pun ouă bătute, prăjite, bucăţi de carne de pui, brânză şi/sau smântână.

8458752417_d29fd36bd1_o

Pozole

Luând în considerare ce spun antropologii, supa pre-hispanică a fost acum mult, mult timp folosită pentru sacrificiile din cadrul unui ritual. Acum, pozole făcut din carne de pui, porc sau versiunea pentru vegetarieni, este disponibilă la orice oră din zi şi din noapte pe străzile din Mexic.

Tacos al pastor

Acest fel de mâncare, am putea spune, că este de-a dreptul istoric şi face parte dintre cel mai populare tipuri de tacos. Pentru a-l găti, aveţi nevoie de bucăţi de carne de porc, tortilla din porumb, ceapă, coriandru şi ananas.

Tostadas

Ce poţi să faci cu o tortilla crudă? Ei bine, o poţi prăji, în primul rând şi vei obţine o “tostada”. Dacă este prăjită în ulei, vei obţine o crustă aurie de milioane. Acestea sunt servite simple sau cu o paletă diversificatã de garnituri.

Chiles en nogada

Acesta este unul dintre cele mai patriotice feluri de mâncare deoarece are cele 3 culori ale steagului mexican în compoziţie şi anume: carne tăiată, fructe şi condimente.

Elote

Vei găsi pe cineva ce va vinde “elote” peste tot pe unde vei merge, deoarece acesta înseamnă “porumb pe băţ”. Porumbul este fiert şi servit ori pe un suport ca o îngheţată ori în pahare (doar boabele). Sunt adăugate din abundenţă: sare, pudra de chili, lime, unt, brânză, smântână.

Enchiladas

Am întâlnit enchiladas încă de pe vremea mayaşilor când oamenii din Valley of Mexico mâncau peştişori mici înfăşuraţi în tortillas de porumb. Acum, în tortillas se pune carne, brânză, fructe de mare, fasole, legume sau orice altceva.

Mole

Trei state doresc să se auto-proclame descoperitorul acestui sos mexican, extrem de popular. Sunt foarte multe variante ale acestuia, însă originalul este alcătuit din 20 de ingrediente şi printre acestea se numără şi ardeii iuţi. Sosul se serveşte alături de carnea de pui sau de curcan.

4135509624_d6da920c4b_o

Guacamole

Guacamole este, fără nici un fel de dubiu, unul dintre cele mai importante şi mai de bază feluri de mâncare tradiţionale, ce se află în ţară încă de pe vremea aztecilor. Se face din avocado, ceapă, roşii, suc de lămâie şi ardei iuţi. Se serveşte cu tortilla, ca şi garnitură.

Tamales

Acest fel de mâncare a fost descoperit şi îmbunătăţit de-a lungul anilor de către azteci, mayasi şi tribul Inca, ce aveau nevoie de el pentru a-l lua în bătălii. “Buzunăraşe” de tortilla din porumb umplute cu diverse: de la carne şi brânză, până la fructe, legume, chiles şi mole.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top