Femini.ro

10 mâncăruri spaniole pe care trebuie să le încerci

Să bucătărim!

10 mâncăruri spaniole pe care trebuie să le încerci

Fiecare specialitate regională merită să fie încercată, măcar o dată deoarece restaurantele încearcă pe cât posibil să-şi aducă nota personală în orice fel de mâncare.

Hai să vedem împreună, ce nu trebuie să ratezi, in materie de feluri de mâncare, următoarea dată când vei vizita Spania!

Crochete

Vei găsi în orice restaurant sau bar, o farfurie cu astfel de crochete, făcute după o reţetă proprie transmisă, de cele mai multe ori, din generaţie în generaţie. În timp ce brânza cremoasa (queso) oferă crochetelor acea savoare de neuitat, baconul sau cârnaţii tradiţionali le vor face puţin mai săţioase şi mai puternice.

Tortilla española

Acesta este un starter nemaipomenit, un mic dejun, prânz sau cină- este imposibil să nu dai nas în nas cu tortilla cât timp vei sta în Spania. Cele mai bune sunt cele gătite la foc mic, în ulei de măsline ce au ca şi ingrediente principale: ceapă, cartofi şi ou.

Gazpacho sau salmorejo

Această supă rece din tomate se găseşte în toate supermarket-urile din lume dar cea spaniolă nu are grad de comparaţie. De obicei, se consumă ca şi aperitiv dintr-un castron sau un bol. Ingrediente: roşii proaspete, ardei verzi, castraveţi, usturoi, ceapă, oţet şi condimente. Salmorejo este o versiune similară însă la care se mai adaugă pâine, ou şi jambon.

Pisto

Aceasta este versiunea vegetariană folosită ca şi garnitură pentru cărnuri sau pentru ouă prăjite. Este un ratatouille spaniol alcătuit din roşii, ardei, zucchini, ceapă, usturoi şi bineînţeles, ulei de măsline.

Jamon, chorizo, salchichón

“Jamon” este un pilon al bucătăriei spaniole şi este produs din acele picioare de porc, pe care le vedeţi atârnate în restaurante sau baruri. Se numeşte “chorizo” acel cârnat roşu, afumat şi uscat obţinut din cărnuri dulci dar şi iuţi în acelaşi timp. Varianta mai uşoară, mai puţin picantă, se numeşte salchichón.

8618980532_5f1d7cb56d_o

Pulpo a la gallega

Acest fel de mâncare ce are la bază carnea de caracatiţă, macerată şi condimentată din plin, este foarte popular, mai ales în restaurantele din sudul Franţei. Se serveşte de regulă alături de un cartof sau doi, pe un platou din lemn.

Fiertură din fasole

Spania înseamnă “acasă” când vine vorba de legume şi varietatea acestora de la cele mai simple şi particulare tipuri până la unele specifice doar unei singure zone. În ţară vei găsi diferite fierturi din fasole, denumite “fabada” şi la care se mai adaugă diferite tipuri de carne, după preferinţe.

Paella

Acesta este un fel de mâncare ce are la bază orezul şi este cunoscută internaţional deoarece a atras atenţia într-un mod mai mult decât pozitiv. Versiunea tradiţională este cu un amestec de carne de pui şi iepure, fasole roşii şi albe, legume. Şi cea cu fructe de mare este extrem de cunoscută şi comună.

kinesko-6-90-compressor

Lapte prăjit

În meniu îl veţi găsi cu numele de “leche frita” şi este un meniu unic şi clasic spaniol. Acesta are o crustă crocantă obţinută din făină şi ouă iar în interior te uimeşte cu o budincă-crema din lapte. Un contrast deosebit la care se adaugă şi o aromă de scorţişoară.

Sangria

Fiecare masă poate avea alături un pahar cu o băutură alcoolică sau cafea. Două specialităţi spaniole pe care trebuie să le încercaţi sunt: “tinto de verano”- un vin de vară şi “rebujito” (sangria) ce implică ceva mai multe tipuri de vin şi alte băuturi răcoritoare.

Continue Reading
You may also like...

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top