Femini.ro

2 mâncăruri de post

Să bucătărim!

2 mâncăruri de post

Sunt zile în post în care nu mai stii practic ce să mai gateşti. Parcă simţi nevoia de noi mâncăruri de post, unele mult mai savuroase decât altele. Iată de ce astăzi îţi prezentăm câteva mâncăruri de post tare gustoase.

Spaghete cu sos rece de roşii

ulei de masline

Această mâncare provine din frumoasa şi cuceritoarea Italie, însă este atât de savuroasă că stă bine şi pe mesele româneşti.

spaghete10

Această mâncare se pregăteşte în 30 de minute. Pentru 4 porţii aveţi nevoie de- 1 roşie mare zemoasă, 2 legături de busuioc, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriţă de suc de lămâie, sare, piper alb macinat, 1 ardei iute mic uscat, 3 felii de pâine toast, 400 de paste lungi-linguini, 2 căţei de usturoi şi o lămâie.

paste 4

Mod de preparare

Se spală roşia, se scoate cotorul. Aceasta se taie în cubuleţe foarte mici. Se spală şi busuiocul şi se şterge cu un ştergar curat. O parte din frunze se păstrează pentru decor. Restul de frunze se toacă foarte mărunt. Roşiile se amestecă cu busuiocul, cu o lingură de ulei de măsline şi cu sucul obţinut de la stoarcerea lămâi. Se presară sare şi piper. Se zdrobeşte ardeiul iute şi se pune deoparte. Se înlătură coaja feliilor de pâine. Miezul de pâine se taie în cubuleţe. Se pune apa la fiert cu sare şi se lasă să clocotească, după care se adaugă pastele. Pastele se fierb puţin, al dente, circa 8 minute. În tot acest timp se prăjesc cubuleţele de pâine în uleiul ce a mai rămas, la foc mediu, se amestecă mereu până ce se rumenesc, până ce devin crocante. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se adaugă. Lămâia se spală, se şterge şi se taie în sferturi. Se strecoară de zeamă pastele, se adaugă sosul peste acestea dar şi crutoanele de pâine. Se aşază pastele în farfurii, se decorează cu busuioc păstrat, un sfert de lămâie şi se serveşte.

Mâncare de ciuperci cu roşii

Mâncarea aceasta este tare delicioasă şi se pregăteşte în 30 de minute, timpul de gătire efectiv fiind de 10 minute. Pentru 4 porţii aveţi nevoie de – 600 de grame de ciuperci albe mici champignon, 1 lingură de suc de lămâie, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, o jumătate de legătură de rozmarin, 400 de grame de roşii bine coapte, 2 linguri de ulei de măsline, sare piper alb macinat şi 50 de ml de apă.

Mod de preparare

Se spală bine ciupercile şi se curăţă de coajă. Se taie picioruşele ciupercilor. Se toacă ciupercile. Se picură peste ciuperci puţin suc de lămâie. Se curăţă ceapa şi usturoiul, acestea se toacă mărunt. Se folosesc frunzele de la rozmarin care se toacă mărunt. Roşiile se opăresc sub jet de apă clocotită, după care se răcesc sub apă rece. Li se înlătură pieliţa. Roşiile se taie în cubuleţe. Ciupercile tocate se călesc în ulei fierbinte. Se amestecă continuu. Se amestecă ceapa, usturoiul, rozmarinul dar şi rosiile. Întreg amestecul se fierbe. La final se adaugă apa, se condimentează cu sare şi piper. Se fierbe mâncarea cu capac pe deasupra. Se lasă pe foc preţ de 10 minute. Apoi se poate servi.

Poftă bună.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top