Să bucătărim!
2 reţete de salate
După mesele îmbelşugate de sărbători, îţi recomandăm două reţete de salate revigorante, cu puţine calorii, care să te ajute să scapi de kilogramele acumulate în această perioadă.
1.Reţetă de salată caprese
Salata caprese păşeste pe mesele noastre taman din frumoasa Italie. Salata caprese este una delicioasă şi are la bază mozzarella şi roşii. Această salată de roşii şi mozzarella constituie un aperitiv light şi se poate servi chiar şi la o masă festivă. Pentru 8 porţii ai nevoie de- 600 de grame de mozzarella, un kilogram de roşii coapte, 1 legătură de busuioc proaspăt, o legătură de cimbrişor proaspăt, o legătură de salvie proaspătă. Pentru sosul salatei caprese ai nevoie de 5 linguri de oţet balsamic, sare, piper măcinat şi 8 linguri de ulei de măsline.
Mod de preparare pentru delicioasa salată caprese
Mozzarella se scurge de zeamă şi se taie în rondele subţiri. Apoi se spală roşiile, se şterg cu un ştergar curat, după care li se taie cotorul şi se taie în rondele. Busuiocul, cimbrişorul şi salvia se spală, se şterg cu ajutorul unui ştergar curat, după care se păstrează din fiecare câte puţin pentru a realiza un decor de excepţie. Verdeaţa se toacă mărunt. Se ia un platou şi se dispun alternativ rondele de roşii şi rondele de mozzarella. Se pun pe deasupra verdeţurile tocate. Separat se amestecă oţetul balsamic cu sarea şi piperul. Se adaugă în acest sos pentru salata caprese şi uleiul. Se amesteca bine iar sosul obţinut se foloseşte pentru a da gust delicioasei salate caprese. Sosul se toarnă peste roşii şi mozzarella, oferind mai multă prospeţime şi savoare. Salata caprese se decorează cu puţină verdeaţă păstrată.
2.Reţetă de salată cu slanină şi nucă
Timpul de preparare pentru această salată cu slănină şi nucă este de 20 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 300 de grame de frunze de fetică, o ceapă mică, 1, 5 linguri cu oţet de vin alb, sare, piper negru măcinat, 3 linguri de ulei de floarea-soarelui, jumătate de legătură de arpagic, o jumătate de legătură de pătrunjel. Pentru această salată mai ai nevoie de- 50 de grame de slănină carnoasă şi 30 de grame de miez de nucă.
Mod de preparare pentru salata cu slănină şi nucă
Frunzele de fetică se curăţă şi se spală bine. Se şterge salata. Pentru prepararea sosului se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se amestecă ceapa curăţată cu oţetul, sarea şi piperul. Se amestecă bine în sos. Se adaugă treptat ulei şi se amestecă. Arpagicul se curăţă şi se toacă mărunt. Se adaugă şi acesta în sos. Se curăţă slănina şi se înlătură şoricul de pe aceasta. Se taie slănina în cubuleţe şi se prăjeşte în tigaie la foc mediu, fără să se adauge ulei. Slănina se prăjeşte până ce se rumeneşte, până ce devine uşor maronie. Se taie miezul de nucă în bucăţi mari. Se toarnă sosul peste salată, se amestecă în aceasta, după care se adaugă bucăţelele de slănină şi miezul de nucă.
Poftă bună.