Femini.ro

5 alimente cu mai mult calciu decât un pahar cu lapte

Diete

5 alimente cu mai mult calciu decât un pahar cu lapte

 

După vârsta de 5 ani, să spunem, să bei un pahar cu lapte nu este chiar cel mai plăcut mod de a-ţi lua doza de calciu, zilnică recomandată şi sănătoasă. Cu acestea fiind spuse, aşa cum bine ştiţi, această minerală este extrem de importantă şi nu numai în zilele de pre-şcolar.

Fie de este vorba de sănătatea dinţilor, a oaselor, a funcţionarii normale a muşchilor, reglarea semnalelor nervoase, coagularea sângelui şi chiar un ritm normal al inimii, este nevoie de calciu.

Ce te faci când nu eşti o mare fană a laptelui? Haideţi să vedem împreună care sunt alimentele ajutătoare în acest tip de problemă:

Tofu

O cupă de tofu ajunge şi până la 861 mg de calciu- cu mult peste doza zilnică recomandată, spun medicii specialiştii- şi vei ingera mai puţin de 200 calorii. Mai mult decât atât, aceasta mai conţine şi până la 10 gr de proteine ajutătoare muşchilor şi asta numai pe jumătate de cupă. De preferat ar fi să-l consumi saute şi să-l arunci în salată.

Salmon steak with ingredients on wooden background,selective focus

Somon

250 ml de somon proaspăt, sălbatic, îţi oferă până la 340 mg de calciu, de vreme ce 200 mg de somon în conservă, 350 mg de calciu. Acizii graşi omega 3 ce se găsesc în acest tip de peşte îţi menţin sănătatea inimii şi previn inflamaţiile.

Important este că prezintă şi o cantitate considerabilă de vitamina D, de care are mare nevoie organismul pentru a absorbi în întregime calciul.

Cereale cu lapte de soia

O jumătate de cupă de cereale integrale, uscate îţi va oferi 200 mg de calciu. Mai bine decât atât, îţi vor ajuta şi sistemul digestiv şi te vor menţine mult mai multă vreme sătulă.

Aceste cereale sunt extrem de bogate în vitaminele B, cele care ajută metabolismul să tranforme mâncarea în energia de care are nevoie. Găteşte-ţi cerealele cu lapte de soia pentru încă 300-400 mg de calciu.

Sardine

100 mg de sardine vin la pachet cu 370 mg de calciu; şi, la fel că aproape toate tipurile de peşte, şi sardinele reprezintă o sursă impecabilă de acizi graşi omega 3 şi vitamina D. de preferat ar fi să-i pui pe grătar şi să-i adaugi unei salate preferate, explică specialiştii, sau într-o omletă.

Brânză proaspătă

Ricotta, brânza proaspătă este mai mult decât perfectă când ai avut parte de o zi mai mult decât stresantă şi nici măcar nu poţi începe să te gândeşti măcar la ce să găteşti, spun specialiştii. Nu numai că această brânză cremoasă este o sursă grozavă de calciu, cu până la 380 mg la ¾ de cupă, dar vine şi cu 21 grame de proteine.

Pentru o masă uşoară de preparat în orice perioadă a zilei, amestecă ricotta cu un orice tip de fruct bogat în fibre- fructe de pădure, piersici, pere, portocală, pentru încă 50 gr de calciu- după care deasupra acestora adaugă o lingură de migdale, de nuci, pentru un gust crocant dar şi pentru mai mult calciu.

Healthy sandwiches with fruits on wooden background

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top