5 locuri în Germania ideale pentru vacanţă

Să călătorim!

5 locuri în Germania ideale pentru vacanţă

 

Germania prezintă cele mai frumoase atracţii turistice şi câteva dintre peisajele ce-ţi taie respiraţia, peisaje ce nu mai găseşti în multe locuri în Europa şi/sau în lume.

Sunt oameni de pe tot Globul care merg în Germania pentru a se bucura de tot ceea ce înseamnă arhitectură şi locuri fantastice umplute cu frumuseţi 100% naturale.

Dacă plănuieşti ca în această vacanţă să mergi în anumite ţări din Europa, iată de ce te sfătuiesc să treci şi Germania pe lista ta pentru ca relaxarea să fie completă:

Zidul Berlinului

Oraşul istoric, Berlin, a fost divizat de către Zidul Berlinului din 1961 până în 1989. În 1989, în schimb acesta a fost dărâmat iar Berlinul s-a unit din nou. Fragmentele acestui zid istoric încă au rămas o atracţie în acest maiestuos oraş.

Zidul se divide în 14 secţiuni şi trebuie să urmezi un anumit drum al unei vechi construcţii; la toate cele 30 puncte de control se vor găsi tabele cu informaţii pline de istorie.

Oraşul vechi, Rothenberg

„Rothenberg ob der Tuber” nu este un loc uriaş însă reputaţia lui este mai mult decât grozavă, imensă am putea spune. Sunt foarte multe clădiri în acest orăşel originale şi datate încă din Antichitate. Dacă decizi să mergi aici, vei avea senzaţia că ai călătorit în trecut şi timpul s-a oprit. Sunt foarte multe case vechi, cu taverne, turnuri şi porţi din lemn alături de fântâni şi fortificaţii.

House on Ruegen Island, Germany

Poarta Brandenburg

Sunt 6 columne Dorice ce crează 5 căi de ieşire, 5 pasaje foste secrete. Aceste căi prezintă acces doar pe jos, nu cu maşină. „Quadriga” tradiţională în Germania o reprezintă Victoria, zeiţa victoriei ce se observă în căruţa ei trasă de 4 cai încă de la intrare; aceasta a fost adăugată în anul 1794.

Se poate ca acesta să fie cel mai faimos şi mai cunoscut monument la nivel global şi este prezentat în centrul oraşului.

Zidul Berlinului a fost construit în 1961 şi la acel moment această poartă faimoasă a devenit cu totul inaccesibilă vreme de 28 ani; acum semnifică atât prezentul cât şi trecutul reunirii Germaniei.

Pădurea Neagră

Cel mai distinctiv şi atrăgător lucru în legătură cu această pădure este frumuseţea sa cu totul sălbatică. Ai foarte multe de explorat în acest colţ de Rai din Parcul Naţional iar priveliştile sunt cu totul de nedescris. Sălbăticia nu a fost deloc atinsă de mâna omului, de tehnologie şi din această cauză prezintă locuri şi lucruri frumoase de văzut şi de explorat.

DDR Muzeul din Berlin

Acesta, probabil este cel mai interactiv muzeu din lume iar exponatele sale sunt cu totul incredibile. Muzeul primeşte peste 500 mii de vizitatori anual; este dedicat vieţii dinainte de GDR şi îţi oferă o vedere detaliată şi extinsă în natura vieţii de zi cu zi sub conducerea lui Stasi.

Îţi asigură o istorie pe care o poţi atinge.

Picturile şi informaţiile sunt dispuse în spatele dulapurilor, uşilor şi sertarelor. Le poţi folosi şi poţi alege câtă informaţie doreşti să auzi, să vezi, să cunoşti; îţi oferă un tur virtual al acelei vremi.

Luneburg Heath, Germany

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top