Femini.ro

5 măşti homemade pentru tenurile pătate

Întreţinere

5 măşti homemade pentru tenurile pătate

5 măşti homemade pentru tenurile pătate

Te supără petele de pe ten și nu știi cum să scapi de ele? Echipa femini.ro îți prezintă astăzi 5 soluții pentru a scăpa de aceste imperfecţiuni.

1. Mască cu turmeric

Despre turmeric s-a tot vorbit despre beneficiile sale, dar acesta este foarte bun și pentru înlăturarea petelor de pe ten. De asemenea, turmericul mai este bun pentru a combate efectele produse de radicalii liberi asupra pielii, pentru eliminarea petelor produse de arsurile solare, dar și pentru a reda strălucirea pielii. Cum așa? Nimic mai simplu. Tot ce trebuie să faci ca să scapi de aceste imperfecţiuni este să îți prepari o mască din turmeric. De ce ai nevoie? Ei bine, trebuie să bifezi pe listă puțin lapte, puțină zeamă proaspătă de lămâie și, bineînţeles, turmeric, mai exact 2 linguriţe. Amestecă aceste ingrediente până la obţinerea unei măşti omogene, după care o aplici exact pe zonele de pe faţă unde ai petele. Lasă apoi masca să acţioneze preț de câteva minute, după care poți clăti faţa și să aplici o cremă hidratantă.

2. Mască cu papaya

Papaya constituie un fruct exotic nemaipomenit pentru tenurile pătate. Conține enzime ce exfoliază pielea și astfel ușor-uşor scapi de petele inestetice. Ce să faci ca să vezi asta cu ochii tăi? Ei bine, îți poți prepara o mască din papaya proaspătă. Așadar, zdrobeşte pulpa unui fruct proaspăt și aplică apoi piureul obținut pe tenul proaspăt demachiat. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, după care spală gentil tenul. Poți aplica apoi un produs de hidratare adaptat nevoilor pielii. Pentru rezultatele mult dorite, se recomandă să se repete acest tratament de 3-4 ori pe săptămână.

3. Mască-scrub cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt foarte buni pentru exfolierea tenului și calmarea acestuia. De aceea sunt bineveniți în reţetele de măşti destinate tenurilor pătate. Ce să faci ca să scapi de nesuferitele de pete de pe faţă? Simplu. O mască cu fulgi de ovăz. Așadar, ai nevoie de jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz și 3-4 linguriţe de suc proaspăt de lămâie. Ce să faci apoi? Să amesteci zeama de lămâie cu fulgii de ovăz până la omogenizare, după care să masezi ușor pielea cu acest produs pentru puțin timp. Atenție! Nu executa mişcări prea dure sau pentru mult timp, căci îți poți irita tenul. După acest procedeu poți clăti pielea. Ca să obții rezultatele mult aşteptate, poți apela la acest tratament homemade o dată sau de două ori pe săptămână.

4. Mască cu zeamă de lămâie

Lămâia conține vitamina C-un antioxidant puternic ce redă strălucirea și prospeţimea tenului. Exfoliază pielea și înlătură astfel din imperfecţiuni, mai ales din pete. De aceea este nemaipomenită în tratamentele destinate tenurilor pătate. De ce ai nevoie? De puțină zeamă de lămâie pe care o să o aplici pe un disc demachiant pe care îl vei pune direct pe pete. Lasă așa puțin timp poți chiar să masezi pielea și apoi să clăteşti. De asemenea, după este binevenit un produs de hidratare a pielii.

5. Mască cu cartof

Poate nu ai mai încercat până acum un astfel de tratament homemade, dar este eficient. Ca să te convingi de asta, feliază un cartof și aşază o felie pe imperfecţiunile de pe faţă. Lasă felia de cartof să acţioneze câteva minute și apoi poți spăla tenul.

Tu cum reușești să scapi de petele de pe ten? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top