Femini.ro

5 obiceiuri care te îmbolnăvesc şi cum să scapi de ele

Sănătate

5 obiceiuri care te îmbolnăvesc şi cum să scapi de ele

 

Anul Nou este pe drum aşa că ai de îndeplinit câteva lucruri extrem de importante; însă, înainte de a începe să-ţi promiţi că vei trăi mai bine, vei avea un stil de viaţă sănătos, de ce nu încerci să identifici obiceiurile proaste care te îmbolnăvesc încă de acum?

Mulţi dintre noi fac anumite chestii mici, ce-i drept, de care nici măcar nu suntem conştienţi dar care ne fac foarte mult rău.

Aşa că, iată care sunt doar câteva dintre obiceiurile care te îmbolnăvesc în fiecare zi şi, mai important, cum poţi să scapi de ele:

Obiceiuri cu privire la somn

Modul în care dormi are foarte multe de-a face cu postura şi durerile de spate, spre exemplu; sunt trei poziţii principale de somn: pe spate, pe burtă şi pe o parte. Cea mai bună dintre ele este pe spate deoarece întregul organism stă drept.

Dacă dormi pe burtă, îţi forţezi gâtul să se răsucească iar pentru a dormi pe o parte ai nevoie de foarte mult sprijin pentru a-ţi menţine coloana dreaptă.

O curbură nenaturală a acesteia poate duce la dureri de spate, mai ales pe termen lung aşa că, fii foarte atentă la cum este sprijinit corpul tău în timpul somnului.

Obiceiuri cu privire la postură

Uită-te în jurul tău! Vei vedea la birou fel de fel de oameni ce stau pe scaune în moduri total bizare iar coloana este cea care are de suferit. Dacă eşti în autobuz, vei vedea că majoritatea se fac mici-mici din cauza frigului sau îşi ţin capul şi umerii spre înainte pentru a putea trimite mesaje şi a sta pe reţelele de socializare.

Acestea sunt obiceiuri care te îmbolnăvesc pe termen lung deoarece în acest mod îţi alterezi sănătatea în moduri dramatice, îţi pui oasele şi muşchii în pericol.

Young happy relaxed girl in nature  breathing fresh air

Obiceiuri cu privire la respiraţie

Cântăreţii şi atleţii sunt singurii care ştiu cât de importantă este o respiraţie corectă; pentru noi, restul, aceasta este cât se poate de normală şi gata, trecem la un alt capitol. Problema este că majoritatea oamenilor respiră doar cu partea de sus a aerului, ceea ce înseamnă că nu-şi folosesc diafragma şi ingerează o cantitate mică de aer. Asta se traduce prin un sânge oxigenat prost şi un organism lipsit de oxigen.

Obiceiuri cu privire la masaje

Să mergi la masaj este de cele mai multe ori considerat a fi un obicei al celor bogaţi şi faimoşi, însă, de fapt, chiar ar trebui să te programezi din când în când. În prezent, masajele sunt pentru toată lumea şi mai important decât atât, îţi poţi achiziţiona singură un scaun cu masaj sau un dispozitiv special pentru asta.

Un masaj nu va face nimic altceva decât să-ţi ajute muşchii să se relaxeze, în special dacă mergi la sală.

Obiceiuri cu privire la muzică

Îţi aminteşti când mama îţi spunea să nu mai asculţi muzică dată la maxim? Ei bine, avea dreptate. Acesta este un obicei prost deoarece îţi poate pune în pericol sensibilitatea auzului şi chiar poate duce la durere la nivelul urechilor.

Young woman listening to music

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top