Femini.ro

5 paşi care să te ajute să treci mai uşor peste o despărţire

Relaţii

5 paşi care să te ajute să treci mai uşor peste o despărţire

Dacă treci printr-o ruptură în cuplu şi implicit aceasta nu este cea mai fericită perioadă a vieţii tale, iată cinci paşi pe care trebuie să îi urmezi ca să treci cu bine peste această etapă.

break up

1.Desprinde-te de trecut

break up 2

 

Dacă nu mai există nici o speranţă ca să vă împăcaţi, transformă despărţirea într-un lucru bun care ţi se întamplâ. Priveşte dincolo de despărţire cu mult optimism. Uită de trecut şi proiectează-ţi viaţa în viitor. Visează la un viitor frumos. Gândeşte-te cum ai vrea să arate acesta, ce lucruri bune ai vrea să ţi se întâmple şi acţionează în acest sens. Dacă unele persoane nu se vor regăsi în viitorul tău, este pentru că nu îşi au locul acolo, de aceea trebuie să îngropi trecutul şi odată cu el şi tristeţea care vine cu ruptura în cuplu.

2.Implică-te în activităţi plăcute

Ocupă-ţi timpul cu multe dintre activităţile care îţi trezesc buna dispoziţie, dar evită să faci ceea ce ii place lui sau ceea ce faceaţi împreună ca şi cuplu. Evită orice secundă să conectezi prezentul cu trecutul, asta ţi-ar face şi mai mult rău. De aceea ai nevoie să fii mereu implicată în tot felul de activităţi care să îţi fure gândul de la cele trecute. Poţi să devii voluntar în diverse ONG-uri. Te poţi implica în diverse activităţi de strângere de fonduri pentru evenimente caritabile. Poţi să te înscrii la o nouă facultate sau să îţi iei un extra job.

3.Exploatează-ţi hobby-urile

Descoperă persoana minunată din tine! Este timpul să îţi descoperi talentele nebănuite care zac în tine. Dacă în viaţa de cuplu erai numai tu şi el şi nu prea aveai timp să faci ceea ce îţi place, acum este timpul să descoperi care îţi sunt hobby-urile. Dacă îţi place să pictezi sau să desenezi, achiziţionează-ţi planşete, vopseluri, pensule şi cursuri online care să te ghideze spre acest hobby. Dacă în schimb eşti pasionată de cosmetică, poţi face un curs acreditat. Pentru că sunt la modă lucruşoarele croşetate, ai putea să vezi dacă îţi place să croşetezi. Poţi astfel să îmbini utilul cu plăcutul să croşetezi şi să speri, să visezi la viitor, abandonând trecutul.

4.Ascultă muzică!

Muzica este un bun medicament pentru suflet. Muzica te poate face să uiţi de tristeţe, să te binedispui, să îţi regăseşti linistea, pacea şi optimismul. Ascultă muzică liniştitoare, plăcută, care să te ajute să treci cu bine peste despărţire.

5.Mergi la consiliere psihologică!

sad

Dacă nu poţi sub nici un chip să te rupi de trecut, eşti mereu supărată, tristă, plângi şi nu mai găseşti bucuria în diverse activităţi din viaţă, mergi la un psiholog. Psihologul este persoana cea mai în măsură să te înţeleagă. Mergi fără ruşine la psiholog cu speranţa să treci peste despărţire. Consilierea psihologică te va ajuta să te descoperi pe tine, să afli cine a greşit, unde, dar şi cum să găseşti resursele necesare pentru a trece peste această etapă. Comunicarea este primul pas spre vindecarea sufletească. Acceptă ajutorul şi lasă timpul să vindece rănile.

Tu cum reuşeşti să treci peste o despărţire grea?

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top