Femini.ro

5 remedii pentru cearcăne

Întreţinere

5 remedii pentru cearcăne

Cearcănele apar adesea pe fondul lipsei de odihnă, dar pot fi și semnul unei afecţiuni. Ai cearcăne și vrei să scapi de ele? Iată 5 remedii pentru asta.

1. Ulei din sâmburi de migdale dulci

Uleiul extras din sâmburi de migdale dulci constituie o sursă de vitamina E-un antioxidant ce stimulează regenerarea ţesuturilor și conferă un aspect plăcut pielii. Uleiul de migdale poate fi folosit atât în măștile pentru păr, aplicat direct pe pielea corpului, dar și în tratamentele faciale. Folosit pe zona cearcănelor, acesta ajută la atenuarea lor. Mai trebuie să știi că există două tipuri de ulei de migdale unul dulce și altul amar. Cel de-al doilea este întrebuinţat în aromaterapie și nu trebuie folosit niciodată pe faţă, în schimb primul ajută foarte mult. Ce ai de făcut? Nimic mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțin ulei de migdale pe zona cearcănelor și apoi să masezi cât mai delicat cu putinţă. Lasă uleiul să acţioneze câteva minute, ba chiar și o noapte întreagă. Dimineața, spală tenul și vei observa numaidecât o schimbare.

2. Gel de aloe vera

Aplică pe zona cearcănelor gel de aloe vera, masează blând și lasă-l să acţioneze între 10 și 12 minute, după care spală faţa sau curăţ-o cu un șervețel. Trebuie să știi ca acest tratament dă roade și asta pentru că aloe vera are proprietăți de reducere a pigmentării din zona ochilor. Hidratează și îmbunătăteşte textura pielii sensibile.

3. Ulei de argan

Seara, înainte de culcare, aplică pe zona cearcănelor câteva picături de ulei de argan de foarte bună calitate. Fă asta imediat după ce ai demachiat tenul și lasă uleiul să acţioneze până a doua zi dimineața. Acest ulei dacă este aplicat pe piele redă strălucirea de odinioară, aspectul tânăr, atenuează din riduri și oferă protecţie împotriva radicalilor liberi prin acțiunea antioxidanţilor.

4. Castravete

Castravetele conține peste 90% apă și este plin de vitamine și minerale. În plus, are antioxidanţi ce ajută la eliminarea cearcănelor de pe chip. Tot ce îți trebuie pentru acest tratament este un castravete proaspăt pe care să îl ții câteva minute în frigider, mai exact 30 sau chiar mai mult. Spală-l, apoi şterge-l și taie-l în rondele cât mai groase. Poţi să aplici câteva din ele și pe ten, asta pentru că hidratează, revigorează și îmbunătăţeste textura. Aşază pe zona cearcănelor câte o felie de castravete și stai așa cel puțin 10 minute. Îndepărtează-le şi aplică apoi o cremă contur pentru zona ochilor. Apelază la acest tratament de două ori pe zi.

5. Pliculeţe cu ceai verde

Despre ceaiul verde se știe că aceasta ajută la detoxifierea organismului și promovează pierderea în greutate. De asemenea, este foarte bun pentru revigorarea și împrospătarea tenului. În acest sens se pot aplica pe ten dar și pe zona cearcănelor pliculeţe cu ceai verde preparat. Fă asta cu pliculeţele de la un ceai răcit. Lasă-le pe zona ochilor preț de 15 minute, după care spală-te cu apă rece și aplică o cremă contur. De ce este bun ceaiul verde în eliminarea cearcănelor? Pentru că acesta conține tanini ce ajută la contractarea vaselor de sânge de sub ochi ce dau efectul vizibil de cearcăne.

Tu ce faci ca să scapi de cearcăne?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top