Femini.ro

6 căi de a trata infecţiile virale comune

Sănătate

6 căi de a trata infecţiile virale comune

Organismul nostru este special conceput pentru ca în mod constant să se lupte şi să-şi revină după dezastrele ce le-a lăsat patogenii, infecţiile virale, un sistem imunitar slabil, stres fizic şi emoţional şi după, oboseala cronică ce ne paşte pe mulţi dintre noi.

Dacă ai experimentat oricare dintre cele de mai sus în decursul acestul an, trebuie să ştii că poate fi un semn destul de clar că este nevoie să-ţi întăreşti sistemul imunitar. Sistemul imunitar lucrează pe 3 nivele: primul, pielea, mucusul, saliva şi alte fluide ce formează o barieră împotriva patogenilor.

Aşa că, trebuie să ai o rutină extraordinară pentru a sta departe şi pentru a trata, în cele din urmă, infecţiile virale, cele mai comune.

Uleiul de cocos

Acidul lauric este o grăsime saturată ce se găseşte în uleiul de cocos. Este cunoscut şi ca un inhibitor al producţiei virale şi de cele mai multe ori este folosit pentru a combate o serie destul de variată de infecţii virale, de la răceală, gripă până la herpes genital şi infecţii HPV şi HIV.

Puterile antimicrobiale ale uleiului de cocos funcţionează prin topirea barierei lipide protective din jurul bacteriilor şi virusurilor.

Spirulina

Aceste alge sau cianobacterii ce se formează în apa sărată sau în cea proaspătă sunt folosite ca şi sursă de alimentaţie în cadrul multor civilizaţii din jurul lumii, de la azteci până în China, Japonia şi Coreea.

Acesta reprezintă o sursă excelentă şi vegană de vitamina B12, şi descoperit fiind, reduce simptomele cauzate de infecţiile virale comune dar ajută şi la creşterea activităţii sistemului imunitar.

Anumite studii au arătat că suplimentatia pe termen lung, cu spirulină poate scădea riscul apariţiei de HIV şi reducerea simptomelor acestuia.

Boletus and cep mushrooms on stump

Ciupercile

Ciupercile nu numai că sunt extraordinar de delicioase, dar sunt cunoscute şi ca prezentând proprietăţi antibacteriale şi anti-tumoriale. Toate varietăţile de ciuperci conţin beta-glucani, compuşi ce activează sistemul imunitar şi protejează împotriva tuturor infecţiilor. Beta-glucanii păstrează celulele albe ale sângelui în alertă pentru orice semn de activitate invazivă.

Seminţele de cânepă

Proteinele ce se găsesc în aceste seminţe conţin globulină ce se numeşte “edistina” ce ajută sistemul imunitar. Seminţele de cânepă sunt deasemeni extraordinar de sănătoase, deoarece conţin aminoacizi esenţiali şi acizi graşi omega 3s şi omega 6s.

Încearcă să adaugi seminţele de cânepă în smoothie-uri, în cereale dimineaţa, în supe şi salate.

Hidratarea

Este cunoscut faptul că atunci când eşti răcit, trebuie să bei foarte multă apă. Deshidratarea poate slabi sistemul imunitar şi poţi deveni mult mai susceptibil în faţa infecţiilor.

Renunţă la fumat

Când vine vorba de infecţiile virale, inamicul numărul 1 îl reprezintă numaidecât ţigările deoarece acestea nu numai că-ţi aduc plămânii spre 0 la funcţionalitate dar având în vedere că sunt pline de chimicale, organismului îi va fi mult mai dificil să lupte cu toate infecţiile şi afecţiunile.

Pe lângă infecţii, se mai poate ajunge şi la cancer şi la alte afecţiuni autoimune dacă nu te decizi numaidecât să renunţi la fumat.

Middle-aged businessman smoking and working in the office

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top