7 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

Întreţinere

7 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

Sunt multe lucruri ce pot defini o femeie frumoasă. Zâmbetul frumos, pielea strălucitoare și mătăsoasă, părul lucios, dar și mâinile catifelate. Unghiile ies cel mai adesea în evidenţă. O manichiură neîngrijită nu poate să treacă prea mult neobservată de cei din jur și să nu aducă multe bile negre. Așadar, este foarte important ca aceasta să fie ireproşabilă. Nici măcar nu este greu pentru asta. Tocmai pentru a-ți arăta cât de ușor poți să ai și tu unghii frumoase și sănătoase, ne-am gândit să îți prezentăm astăzi 7 sfaturi. Rămâi în continuare pe femini.ro pentru a afla care sunt aceste sfaturi.

unghii-1

1. Pune hidratarea pe primul plan

Așa cum o piele frumoasă se defineşte în primul rând ca fiind una hidratată, tot așa și unghiile nu trebuie uitate când vine vorba de acest pas important în îngrijire. Tot ce trebuie să faci pentru asta este să folosești o cremă sau loţiune de mâini prevăzută cu uleiuri nutritive, care să intre în piele dar și în unghii hidratându-le și hrănindu-le. Seara, înainte de culcare, aplică un strat generos de cremă pe mâini și unghii masând ușor pentru a a ajuta absorbţia. A doua zi dimineața vei observa că atât pielea dar și unghiile par hidratate și frumoase.

2. Taie-le înainte de a se rupe

Marele dezavantaj al unghiilor uscate este acela că sunt predispuse mai mereu ruperii și crăpării. Ca să nu mai întâmpini astfel de neplăceri, taie-le cu o forfecuţă imediat după ce ai făcut baie.

3. Alege corect pila de unghii

Multe dintre noi nu știu că în îngrijirea unghiilor foarte importante sunt și ustensilele folosite. De exemplu, calitatea pilei este cea mai importantă. De ce? Pentru că este folosită adesea la pilirea acestora și tocmai de aceea nu poate fi aleasă orişicum. Dincolo de faptul că ustensilele folosite pentru îngrijirea unghiilor trebuie să fie sterile, acestea trebuie să fie și de calitate. Pe lângă toate acestea se recomandă ca metarialul din care este confecţionată pila de unghii să nu fie unul dur, de genul metal. Trebuie să fie din materiale moi şi nu din altele care ar putea duce la rupere unghiilor, dar să aibă și margini special create pentru a putea fi manevrată mai ușor.

4. Optează pentru lungimea unghiilor

O mare greșeală este să optezi pentru forma unghiilor. Multe dintre noi putem greși, iar mai apoi este foarte greu pentru a le readuce la forma de dinainte. De aceea, recomandat este să te ocupi doar de lungimea lor, adică cât de scurte sau lungi le dorești. Totuși, nu uita că important este să le pileşti într-o sigură direcție.

5. Folosește un produs de îngrijire ca să le menţină hidratate

unghii-3

Poţi folosi în acest sens uleiuri de îngrijire pentru unghii, care să le întărească, să le hidrateze și hrănească, dar și să le confere luciu și rezistenţă. Totuşi, când vine vorba de selecția acestor produse, evită-le pe acelea care au inscripţionate pe etichetă formaladehidă și toluen. Formaladehida poate cauza reacţii alergice în unele cazuri și chiar separarea unghiilor.

6. Poartă mănuși

Fie că speli vasele, fie că afară este frig, poartă mănuși pentru că numai așa poți să le fereşti de factorii agresori, dar și să le menţii mult timp hidratate.

7. Dezice-te de vechiile obiceiuri

unghii-4

Dacă ai obiceiul de a ronţăi unghiile sau de a te ajuta de ele pentru a deschide capacele de la sticlele de plastic, să știi că nu faci altceva decât să le strici. Renunță la acestea și ai să vezi cât de frumoase și sănătoase vor fi unghiile tale.

Descoperă şi trucuri de înfrumuseţare din lumea întreagă!

Continue Reading

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top