Femini.ro

8 trucuri de înfrumuseţare

Make-up & Hairstyle

8 trucuri de înfrumuseţare

Pentru că fiecare femeie îşi doreşte să rămână mereu tânără şi frumoasă, ne-am gândit să îţi prezentăm azi câteva trucuri de înfrumuseţare care dau roade.

cream-194116

1.Ochi pătrunzători

Nopţile pierdute, fumul de ţigare, cosmeticele iritante, afecţiunile dermatologice cauzează roseaţa ochilor. Ochii roşii nu numai că nu sunt pe placul nimănui, dar trag un semnal de alarmă că intern există o problemă.Dacă vrei ca ochii tăi să pară luminoşi, mai frumoşi, patrunzători foloseşte un spray pentru ochi. Va ilumina ochii, va da impresia de ochi mai mari.

2.Remediu împotriva mătreţii

Un păr oricât ar fi de frumos dacă nu este curat şi are mătreată nu aduce nici un plus de imagine, din contra. Poţi scăpa de mătreaţă dacă pui câteva pastile de aspirina în flaconul de şampon.

3.Unghii rezistente

sunflower-744232

Pune la încalzit câteva linguriţe de ulei vegetal. Ia apoi de pe foc vasul cu ulei şi, dacă este calduţ, încearcă să îţi înmoi unghiile pe rând. Acest tratament va ajuta unghiile să nu se mai rupă.

4.Mâini catifelate

Dacă ai de preparat un meniu culinar pe bază de cartofi, nu arunca apa în care îi ţii. Apa aceasta conţine amidon care este benefic pentru pielea mâinilor. Ţine mâinile în apa aceasta şi vei vedea că devin moi, catifelate.

5.Remediu împotriva coşurilor

Acneea este o afecţiuni dermatologică care se tratează greu. Tratamentul poate fi de lungă durată iar afecţiunea recidivează de cele mai multe ori. Acneea apare din multiple cauze. Infecţia cu un stafilococ, alimentaţia dezechilibrată bogată în zaharuri şi grăsimi, dezechilibrul hormonal dar şi iritaţia cauzată de unele produse cosmetice pot fi cauze pentru apariţia coşurilor. Din fericire există măşti cosmetice care tratatează coşurile, ducând la dispariţia lor. O astfel de mască este cea cu argila. Se poate folosi argilă bej sub formă de pulbere sau granule pe care să o amesteci cu apă plată, suc de castraveţi, suc de lamâie etc. Masca trebuie să aibă o consistentă omogenă, să fie un pic groasă astfel încât să fie uşor aplicată pe ten. Masca se ţine pe fată circa 15-20 de minute. Se înlătură masca cu ajutorul apei calde. Pentru tratarea coşurilor se recomandă cataplasmele din pastă de apă şi argilă. Acestea se adaugă direct pe coşuri de mai multe ori pe zi.

6.Tratament pentru cearcăne

Se curaţă un cartof şi se taie în rondele. Feliile de cartof se aplică pe zona cearcanelor preţ de câteva minute. Substanţele nutritive din cartof duc la atenuarea cearcănelor.

7.Mască cu mălai şi ou

Se amestecă câteva linguriţe de mălai cu galbenuşul de la un ou. Se amestecă bine iar masca se aplică pe tenul curat masând gentil pentru exfoliere. Masca se ţine pe ten între 15-20 de minute, după care se înlatură cu apă caldă. Albuşul de ou se foloseşte pentru combaterea punctelor negre. Albuşul se întinde pe fată cu ajutorul unei pensule pentru cosmetică. Se ţine pe ten până la 20 de minute, după care se înlatură.

8.Srub pentru pielea corpului

coffee-206142

Dacă ai băut cafea, nu arunca zaţul. Zaţul de cafea este foarte bun pentru stimularea circulaţiei sanguine, dar şi pentru regenerarea pielii. Păstrează zaţul de cafea şi aplică-l pe piele când faci duş. Masează pielea cu ajutorul unei manuşi executând mişcări circulare pentru stimularea circulaţiei sângelui. Zaţul de cafea exfoliază pielea şi stimulează astfel producerea de noi celule şi ţesuturi. Pielea va fi catifelata, moale.

Tu la ce trucuri apelezi ca să te menţii frumoasă?

 

 

More in Make-up & Hairstyle

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top