Femini.ro

9 lucruri ce le poţi face cu un ou

Întreţinere

9 lucruri ce le poţi face cu un ou

Se pare că gătitul pur şi simplu al unui ou nu mai este la modă, sau pur şi simplu este doar începutul.

Mai mult decât atât, un ou este extrem de folositor în baie, în grădină sau în orice alt departament al casei. După acest articol îţi garantăm că nu te vei mai uita la un ou în acelaşi mod şi-i vei oferi o importanţă mai mare.

Fă o lumânare

Fă o gaură în partea de sus a unui ou crud iar mai apoi sparge-l câte puţin pentru a lărgi suprafaţa. Elimină din el tot ce se găseşte iar mai apoi amestecă ceara organică şi caută un fitil pe care să-l pui exact la fundul oului peste care să adaugi ceară încinsă- doar câţiva stropi.

O dată ce s-a uscat, adaugă şi restul cerii peste fitil, până aproape de jumătate. Aprinde fitilul şi voilà!

Tratează o tăietură

Membrana subţire de la un ou ce tocmai a fost fiert tare prezintă nutrienţi ce vindecă rănile. Studii vechi sugerează că aceasta poate fi folosită drept bandaj pentru tăieturi.

Hrăneşte

Pentru o mască de faţă, amestecă galbenuşul unui ou cu două linguriţe de miere şi zbate totul până se formează o pastă albicioasă. Aplică totul pe faţă şi pe gât, lasă să-şi facă efectul vreme de 10-15 minute, clăteşte totul cu apă călduţă. Lecitina, un emulsificator ce se găseşte în galbenuş, nu face nimic altceva decât să hrănească pielea.

Curăţă faţa

Albuşul de ou este folosit de foarte multe ori pentru tipul de ten uleios sau cu imperfecţiuni, având în vedere că tratează acneea şi îmbunătăţeşte textura pielii. Uşor zbate un albuş de ou şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie, aplică mixtura pe faţă şi lasă să se usuce; mai apoi, aplică un al doilea strat, lasă vreme de 10 minute şi clăteşte cu apă caldă.

Young man with closed eyes having pore cleaning mask on his face

Decorarea prăjiturilor

Combină un gălbenuş cu jumătate de linguriţă de apă, împarte în mici containere şi adaugă câteva picături pe fiecare prăjitură în parte înainte de a le băga la cuptor pentru a obtine un design auriu.

Creşti plante

Poţi folosi coajă de ou pentru a planta seminţele sau micile plante pentru sezon, pentru a le pregăti.

Foloseşte un ac pentru a le goli de conţinut, umple-le cu sol cu nutrienţi şi tot ce este necesar şi adaugă înăuntru seminţele ce le doreşti.

Fertilizează plantele

Coaja de ou conţine o cantitate însemnată de calciu, o minerală benefică pentru dezvoltarea roşiilor cherry, a vinetelor şi a altor plante din această familie.

Încurajează consumul de calciu

Pune la cuptor cojile de ou vremele de 8-10 minute; lasă-le să se răcească iar mai apoi striveşte-le până vei obţine o pudră fină. Adaugă câte o linguriţă în smoothie-urile sau sucurile tale în fiecare zi iar mai apoi, adaugă şi în mâncarea căţelului sau pisicii.

Curăţă metalul

Cojile de ou reprezintă un abraziv puternic pentru curăţarea oalelor şi cratiţelor extraordinar de murdare şi arse. Mai important decât atât, este faptul că tot cojile îţi pot menţine ţevile curate.

Fried egg cooking on a gas stove.

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top