Femini.ro

Abc-ul refacerii după o despărţire dureroasă

Relaţii

Abc-ul refacerii după o despărţire dureroasă

Sunt momente în care ai vrea să îl suni să îi spui că îl iubeşti sau doar să îi spui cât de dor ţi-a fost de el, dar sunt şi momente când ştii că nimic nu mai are rost, că de acum are viaţa lui iar locul tău nu este acolo. Sunt momente în care te simţi la pământ, lipsită de energie şi parcă nu mai poţi să mergi mai departe, dar trebuie să găseşti forţa să treci peste despărţire căci viaţa ţi-a păstrat multe lucruri frumoase care sunt în curs de împlinire.

despartire

Mergi la shopping

floare

Mergi la cumpărături şi achizitionează-ţi toate produsele pe care nu ţi le-ai permis până acum. Încearcă să te desprinzi de amintirea dureroasă a despărţirii care a rupt parcă ceva din tine. Alungă gândurile cu privire la despărţire, fă ceea ce îţi place şi dacă nu ai mai mers de mult la shopping să stai tu cu tine şi să analizezi bine produsele de pe raft, acum este momentul pentru o deconectare totală. Desprinde-te de trecut, deconectează-te.  Conectează-te la un viitor frumos care este în curs de desfăşurare.

Ieşi cu prietenele

Nu sta în casă şi să îţi plângi de milă că eşti singură, că poate el nu se mai gândeşte la tine cum eşti, dacă eşti bine sau nu, lasă-l. Pune mâna pe telefon şi sună-ţi cele mai bune prietene. O conservaţie telefonică cu un om de suflet care a stat lângă tine la bine şi la greu îţi va uşura durerea. Vorbeşte cu o prietenă despre momentele grele prin care treci. Ieşi alături de prietenele tale la film, la o promenadă prin oraş, planifică-ţi o mică excursie sau pur şi simplu să staţi voi împreună la o ceaşcă de ceai.

Fă lucruri creative care te împlinesc sufleteşte

Încarcă-ţi programul de zi cu zi ca să nu mai stai să te gândeşti la despărţire. Mergi la un curs de gătit, înscrie-te într-un ONG, într-o asociaţie de caritate, implică-te în tot felul de activităţi prin care să dai o mână de ajutor altora. Poţi să te implici alături de colegii tăi de lucru într-o activitate de strângere de fonduri pentru copii, că tot vin sărbătorile. Poţi de altfel să te înscrii într-un ONG care are ca scop ecologizarea ţării.

Schimbă atitudinea şi look-ul

Când o femeie simte nevoia unei schimbări începe cu părul. Schimbă-ţi coafura, aranjează-ţi părul aşa cum doreşti, să te revezi tu pe tine din nou frumoasă. Schimbă-ţi garderoba, dar şi atitudinea. Priveşte înainte, fii încrezatoare în tine, poţi să treci peste asta.

Călătoreşte

Lasă-ţi amintirile în urmă, pune-ţi bocancii în picioare şi explorează alături de prietenii tai zone montane din ţară. Fă cât mai multe drumeţii şi nu îţi lăsa mintea să se lipească de gânduri de genul ce o fi făcând el acum, s-o gândi la mine sau nu. Lasă trecutul în urmă şi transformă-te într-o femeie mai puternică.

Ia-ţi un animal de companie

catel

Ia-ţi un caţel şi nu o să-ţi pară rău. Un căţel te transformă într-o persoană mai responsabilă. Un căţel te iubeşte necondiţionat şi se multumeşte cu foarte puţin.

Tu ce faci ca să treci peste amintirea unei despărţiri dureroase?

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top