Femini.ro

Acupunctura- tratament pentru autism

Despre şi pentru pitici

Acupunctura- tratament pentru autism

 

Acupunctura, este văzută ca şi tratament pentru autism de foarte puţină vreme şi în concordanţă cu anumite studii făcute în 2007 de către cei de la Naţional Health Interviw Survey, se pare că peste 150 mii de copiii foloseau acupunctura în 2006.

Chiar şi aşa, după câteva decade de încercări, de testări, oamenii sunt încă nesiguri care ar trebui, sau nu, să ia în considerare acupunctura ca fiind parte a terapiei pentru cei iubiţi care suferă de autism.

Varietate de tratamente

Acupunctura întruchipează un grup de proceduri ce implică stimularea unor puncte importante, critice, anatomice. Cea mai cunoscută tehnică implică penetrarea pielii cu câteva ace extraordinar de subţiri pe care practicanţii le manipulează cu mâinile lor sau cu ajutorul unor stimuli electrici.

Investigaţiile în această arie privitoare la tratamentele pe bază de acupunctură pentru persoanele ce suferă de autism au arătat mai multe şi variate stadii de succes. Cele mai mult folosite sunt „shoninshin” şi acupunctura scalpului.

happy child group smilling together and hold heads very close

Shoninshin

În mod tradiţional, acupunctura rar este luată în considerare pentru copiii cu vârste mai mici de 6 ani. Chiar şi aşa, aceasta mai sus menţionată este o formă pediatrică de acupunctură care foloseşte unelte speciale, non-penetrative pentru a stimula anumite puncte cheie şi este folositoare pentru tratarea multor condiţii.

Este nevoie de doar 10-20 minute pentru a o duce la bun sfârşit, pentru a promova o circulaţie sangvină impecabilă şi chiar relaxarea pacientului.

Mai mult decât atât, ajută şi când vine vorba de probleme digestive şi respiratorii.

Acupunctură la nivelul scalpului

Această tehnică se foloseşte de anumite zone de la nivelul capului ce relaţionează cu importante funcţii şi regiuni ale corpului.

Practicanţii inserează acele în stratul subţire de la suprafaţa scalpului şi încep să manipuleze acul cu ajutorul propriei mâini sau prin electro-stimulare.

Printre zonele tratate de către această metodă sunt şi cele vinovate de probleme ale sistemului nervos central, anxietate şi altele psihosomatice.

Precauţii

Cei de la Naţional Center for Complementary and Alternative Medicine ne atenţionează că în momentul în care apelăm la această procedură, trebuie să ţinem minte câteva variabile deosebit de importante:

–           Cei de la FDA recomandă ca acele să fie sterile, non-toxice şi etichetate pentru a fi folosite o singură dată;

–           Se pot întâmpina complicatii dacă acele nu sunt complet sau inadecvat sterilizate sau tratamentul nu este efectuat întocmai;

–           Efecte adverse ca şi infecţii, pot rezulta de pe urma tratamentului, aşa că trebuie să fii foarte atentă în cabinetul cărei persoane calci pragul.

Probleme implicate

Tratamentul pe oricare copil, fie de suferă de ceva grav sau mai uşor poate implica foarte multe probleme, însă, este un tratament ce poate fi încercat!

Problemele de care vă tot spun pot fi amplificate la un copil ce suferă de autism, iar acestea pot fi:

  • Dificultate de a se linişti- stare de nervozitate;
  • Se simte incomfortabil în preajma acelor sau chiar îi este teamă;
  • Incapacitate de a interacţiona în vreun fel cu străinii;
  • Incapacitate de a transmite ceea ce îl nelinişteşte;
  • Incapacitate de a înţelege ce i se întâmplă şi ce presupune tratamentul;
  • Dificultate în a-l trata deoarece nu este capabil să stea nemişcat.
  • happy young beautiful child have fun on eadow with soap bubbles toy

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top