Alimente-medicament pe care trebuie să le consumi iarna aceasta!

Nutriţie

Alimente-medicament pe care trebuie să le consumi iarna aceasta!

Alimente-medicament pe care trebuie să le consumi iarna aceasta!

Iarna sistemul nostru imunitar devine mai vulnerabil decât de obicei. Tocmai de aceea trebuie ajutat cumva, iar alimentaţia este prima care trebuie ajustată în acest sens. Fructele, legumele proaspete dar și verdeţurile nu trebuie să lipsească din meniu. Totuși, există alimente care suplinesc funcţia medicamentelor prevenind astfel simptomele de răceală și gripă. Care sunt acestea? Descoperă-le mai jos!

1. Citricele ameliorează simptomele neplăcute ale răcelii 

Exotice, cu un gust proaspăt, bogat, dulce dar predominant acrişor, citricele sunt fructele preferate de mulți dintre noi, mai ales în sezonul rece. Sunt o sursă foarte bună de vitamina C-un antioxidant puternic ce stimulează sistemul imunitar și scade astfel frecvenţa îmbolnăvirilor. În plus, vitamina C ajută la absorbţia fierului în organism, întărește capilarele sau vasele mici de sânge, previne oxidarea celulară sau procesul devastator prin care se oxidează celulele organismului. De asemenea, vitamina C este benefică și pielii aceasta devenind mai luminoasă, mai curată. Așadar, ca să scazi riscul de a te îmbolnăvi de răceală și gripă, consumă zilnic fructe care au vitamina C. Portocale, mandarine, grepfruit, lime, lămâi, kiwi, clementine sunt câteva dintre citricele pe care le poți bifa pe lista meniului.

2. Iaurtul conține probioţi ce stimulează imunitatea prin refacerea echilibrului florei intestinale

Iaurtul este un aliment grozav. Acesta conține culturi de bacterii vii care refac flora intestinală foarte importantă pentru o digestie sănătoasă. Deși puțin dintre noi știu, echilibrul florei intestinale este foarte important în prevenirea îmbolnăvirilor. Așadar, există două tipuri de bacterii-bune și rele. Cele bune se găsesc și în intestin și ajută în digestie. Acestea sunt foarte importante și de ele depinde sănătatea noastră. De aceea doctorii recomandă ca în paralel cu un tratament medicamentos să se ia și suplimente care refac flora intestinală. Dar menţinerea florei intestinale se poate și altfel, mai exact prin ceea ce mâncăm. Iaurtul cu Bifidus este în acest sens un aliment care ajută foarte mult. În plus, este o sursă foarte bună de calciu-un mineral esenţial pentru dinți și oase.

3. Supa de pui cu tăieţei ţine loc de antibiotice

Este extrem de gustoasă, hrănitoare și înlocuieşte cu succes antibioticele pe care doctorii le prescriu în caz de gripă. Conform specialiştilor, în supa de pui cu tăieţei se găseşte o substanţă similară antibioticelor. Și trebuie să recunoaștem ca pe o vreme ca asta nimic nu este mai grozav decât să servești un bol cu supa caldă de pui cu tăieţei. Atenție! Supa de pui la plic nu are nimic în comun cu aceea pregătită în casă din alimente proaspete și nutritive, așa că nu încerca să o înlocuieşti pentru că nu ai nimic de câștigat din asta.

Tu ce mănânci iarna ca să previi răceala și gripa? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Vezi 5 măşti pe care trebuie să le încerci iarna aceasta!

Descoperă de ce migdalele te ajută să slăbeşti!

Află de ce nucile sunt bune în prevenţia cancerului!

Descoperă cât de sănătos este laptele!

Combate simptomele de răceală şi gripă cu ceai de anason!

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top