Antreuri pentru Revelion

Să bucătărim!

Antreuri pentru Revelion

Sărbătoarea de Revelion trebuie să fie ireproşabilă, la fel şi meniul. Nu trebuie să existe loc de discuţii din partea musafirilor, aşa că am venit astăzi cu două reţete gustoase de antreuri pentru masa de Revelion.

Fondue oriental pentru masa de Revelion

Timpul de preparare pentru acest antreu special este de 50 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 200 de grame de zucchini, 200 de grame de ardei roşu, 2 morcovi, 200 de grame de ciuperci albe mici champignon, 200 de grame de muguri de bambus la conservă, 4 cuburi de condiment pentru supă, 2 litri de apă, 600 de grame de muschiuleţ de vită tăiat în felii foarte foarte subţiri. Pentru dressing  ai nevoie de- 50 de grame de arahide prăjite, 2 linguri de sherry sec, sucul de la o portocală, sos de soia deschis la nuanţă, rădăcină de ghimbir de 2 cm, 8 linguri de oţet de orez sau de vin, 2 linguri de ulei de alune sau de măsline.

Mod de preparare

Dovleceii se spală, se curaţă, se taie capetele, după care se taie în feli de jumătate de 0,5 cm. Ardeii se spală, se  taie în patru, se scoate cotorul şi seminţele. Se taie în bucăţi mari.

Ciupercile se spală bine. Se spală şi se curăţă morcovii. Aceştia se taie în rondele de 1 cm. Mugurii de bambus se scurg de zeamă. Aceştia se taie în cuburi mari.

Sosul de arahide se amestecă cu arahidele mărunţite anterior, cu sherryul , sucul de portocale şi o lingură de sos de soia. Se adaugă condimente.

Se curăţă ghimbirul şi se da pe răzătoare. Acesta se amestecă cu oţetul de orez, cu 8 linguri de sos de soia şi cu ulei.

Supa de legume se dă în clocot. Se toarnă supa în vasul de fondue şi s e aşază pe aragaz. Fiecare musafir îşi ia carnea şi legumele şi le pune pe furculiţa de fondue, le trece prin supă. Fondue oriental se serveşte alături de sosuri şi de pâine albă.

Variaţii condimentate de brânză pentru masa de Revelion

branza

Pentru 4 porţii ai nevoie de-partea albă de la 3 cepe verzi, 2 căţei de usturoi, 1 ardei gras roşu, o legătură de arpagic, o legătură de busuioc şi o legătură de pătrunjel, un kilogram de brânză slabă de vaci, 2 linguri de suc de lămâie, 150 de ml de smântână, sare, piper alb măcinat şi o jumătate de linguriţă de paprika.

Mod de preparare

amestec

Ceapa şi usturoiul se curăţă. Ceapa se taie în cubuleţe.  Ardeiul se va tăia pe din două. Se scoate cotorul şi seminţele. Se taie în cubuleţe. Se spală verdeaţa, se şterge cu un ştergar curat, după care se toacă mărunt.

Brânza se pasează, se amestecă apoi cu sucul de lămâie şi smântâna. Se zdrobeşte usturoiul, se adaugă ceapa, ardeiul, verdeaţa tocată şi  se amestecă.

branza 2

Se adaugă, după gust sare, piper şi paprika. Aperitivul acesta se poate servi pe cubuleţe de pâine prăjită, pe pâine toast, împreună cu grisine sau chipsuri. Constituie o idee inspirată pentru o gustare între mese, pentru un antreu la o masă copioasă, dar se potriveşte şi pentru masa de la mic

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top