Antreuri pentru Revelion

Să bucătărim!

Antreuri pentru Revelion

De sărbători gospodinele se întrec pe sine. Gatesc fel şi fel de preparate. Dulciuri, prăjituri, fripturi şi multe alte bunătăţi pentru familie, musafirii veniţi în vizită, dar şi pentru colindători. Cum pe masa de Revelion trebuie să fie puse cele mai gustoase şi aspectuoase preparate culinare, ne-am gândit să ne inspirăm din bucătăriile exotice şi să îţi facem două sugestii de aperitive gustoase pe care trebuie neapărat să le aşezi pe masa de Revelion.

Creveţi cu paste şi susan pentru masa de Revelion

creveti

Timpul de preparare este de 20 de minute, cel de gătire de 10 minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 150 de grame de germeni de soia, 4 fire de ceapă verde, 3 căţei de usturoi verde, 6 linguri de sos de peşte, 6 linguri de oţet de orez sau de mere, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de ketchup, jumătate de linguriţă de praf de chilli, 250 de grame de paste transparente din fasole mung, 2 linguri de ulei, 250 de grame de creveţi proaspeţi sau congelaţi, 2 linguri de ulei de susan.

Mod de preparare

spaghetti

Germenii de soia se spală şi se scurg. Se spală ceapa verde, se curăţă şi se toacă. Usturoiul se curăţă şi se toacă. Sosul de peşte se amestecă cu zahărul, oţetul, chilli şi ketchupul. Se amestecă până ce s-a dizolvat zahărul.

Pastele se fierb, după care se scurg de apă. Pastele se pun într-un castron şi se taie cu o foarfecă. Se adaugă peste paste sos de peşte şi se amestecă.

creveti 3

Usturoiul se căleşte în ulei preţ de 1 minut. Se amestecă mereu. Se adaugă creveţii, germenii, ceapa verde, se lasă pe foc 2 minute. Cerveţii trebuie să devină roşii.

Se adaugă apoi în tigaie pastele fierte, se prăjesc la foc mare, se amestecă mereu până când zeama se evaporă. Se servesc cu seminţe de susan pe deasupra.

Frigarui cu şuncă pentru masa de Revelion

Timpul de preparare este de 15 minute, cel de marinare de 30 de minute, iar cel de gătire de 5 minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 1 ananas mediu proaspăt, 500 de grame de şuncă fiartă tăiată în felii de 1, 5 cm, 250 de grame de caşcaval Emmenthal sau Gouda in felii de 1, 5 cm, o linguriţă de muştar Dijon, 3 linguri de ulei, sucul de la lămâie, sare, piper măcinat, un vârf de cuţit de piper Cayenne şi 8 frigărui din metal sau de lemn.

Mod de preparare

Ananasul se curăţă. Miezul se taie în cubuleţe sau bucăţi de 1, 5 cm. Şunca se curăţă de grăsimea vizibilă. Aceasta se taie în cubuleţe. Caşvalulul se taie în cubuleţe. Prin beţele de frigarui se dispun alternativ caşcaval, şuncă, ananas.

Separat, într-un bol se amestecă uleiul cu sucul de lămâie şi muştarul. Se adaugă sare, piper şi piper Cayenne. Frigăruile se dau prin sos. Se lasă să stea aşa 30 de minute. Se dă drumu la plita electrică şi se aşază pe un grilaj, sub o tavă, frigăruile. Se ţin pe foc 5 minute. În acest timp se întorc o dată.

 

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top