Femini.ro

Apa de gură- uzuri neaşteptate

Sănătate

Apa de gură- uzuri neaşteptate

 

Apa de gură este extraordinar de folositoare şi nu numai pentru îndepărtarea microbilor şi bacteriilor din gură, aşa cum bine ştim. Când a fost inventată, se folosea ca şi antiseptic chirurgical şi încă de atunci încă ne uimeşte cu proprietăţile sale unice care ne fac să economisim foarte mulţi bani.

Aşa că, înainte de a cumpăra fel de fel de produse pentru diferite afecţiuni ale corpului sau probleme în casă, vezi mai departe ce ţi-am propus- care sunt acele uzuri neaşteptate la care apa de gură trebuie luată numaidecât în serios:

Sănătate şi frumuseţe

Datorită proprietăţilor sale antiseptice, apa de gură este grozavă pentru spălarea şi dezinfectarea unor ustensile destinate uzului medical. Este folosită şi de cei care călătoresc mult de vreme ce este „atât de” multifuncţională.

Fungii de la degete sunt probleme extraordinar de importante şi o dată ce se infectează, pot fi deosebit de dificil de scăpat de ei. Fă o soluţie bazată pe oţet şi apă de gură şi aplică în zona cu probleme cu ajutorul unei dischete de 2-3 ori pe zi. Având în vedere că fungii sunt foarte încăpăţânaţi, rezultatele le poţi vedea şi în 2 săptămâni sau chiar mai mult.

Te-ai lovit seara trecută? Aştepţi să te învineţeşti? Pune puţină apă de gură pe zona afectată şi te vei salva de ceva atât de inestetic pe pielea ta- sau în cel mai rău caz va reduce apariţia acesteia.

Din nou proprietăţile sale antiseptice ne sunt de ajutor deoarece această va curăţa mâinile într-un mod atent. Este grozav şi pentru mâinile copiilor care s-au jucat toată ziua iar acum este momentul mesei- din nou, asigură-te că este bazată pe alcool şi nu are zahăr.

La asta sunt sigură că nu v-aţi fi aşteptat- o parte din procesul de după piercing este îngrijirea cu atenţie a acestuia. Chiar dacă este uşor infectat, să ştii că apa de gură poate face minuni deoarece poate acţiona ca şi dezinfectant de două ori pe zi.

Astringent pentru faţă- cred că aceasta ne este de cel mai mare ajutor având în vedere că funcţionează la fel de bine că oricare din comerţ. Fii din nou atentă la alcool şi la zahăr!

În jurul casei

Păstrează florile proaspete doar cu ajutorul unei combinaţii între două linguri de apă de gură la 1 litru la apă. Florile tale tăiate vor rezista mult mai mult şi bacteriile vor fi ucise- cele care accelerează procesul de descompunere.

În acelaşi mod în care apa de gură îndepărtează bacteria din gură, aşa şi de pe haine. Adaugă o cupă la ciclul tău normal de spălat haine la maşină şi vei observa că cel puţin şosetele acelea pătate şi urât mirositoare de la sală vor reveni la viaţă.

Ai terminat produsul tău preferat cu care curăţai toaleta? Nici o problemă! Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cupă de apă de gură în toaletă, las-o vreme de jumătate de oră sau chiar o oră, după care cu ajutorul unei perii speciale încearcă să freci murdăria. Voila!

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top