Femini.ro

Aperitive pe care să le serveşti la masa de Revelion

Să bucătărim!

Aperitive pe care să le serveşti la masa de Revelion

Aperitive pe care să le serveşti la masa de Revelion

1.Supă de pui

supa

Lista de ingrediente pentru 2 porţii: 100 de grame de piept de pui, o ceapă dulce, un morcov, 2 linguri de boabe fierte de porumb, o lingură de ulei de floarea-soarelui, 2 linguri de smântână grasă, sare, piper proaspăt măcinat, pătrunjel pentru decor și crutoane.

Mod de preparare pentru reţeta de supă de pui

Prima dată se spală bine carnea de pui cu apă rece, după care se şterge prin tamponare cu un şervet curat. Se înlătură apoi pieliţa și grăsimea vizibilă de pe carnea de pui. Carnea de pui se pune la fiert în apă cu sare. Separat, se curăţă legumele și se toacă în cubuleţe. Între timp se încinge uleiul în tigaie și abia apoi se adaugă legumele curăţate, spălate și tocate. După ce s-a fiert puiul se ia vasul de pe foc, se scurge zeama dar nu se aruncă. Zeama de la pui se adaugă în tigaie peste legumele care se călesc, iar puiul se dă deoparte, se lasă să se răcească și abia apoi se poate tăia în cubuleţe. Se condimentează legumele din tigaie cu sare și piper. Se varsă apoi supa într-un bol încăpător și se pasează bine până ce capătă cremozitate, adică până ce legumele s-au mărunţit de tot. Se adaugă apoi în supă smântâna și se mai amestecă. După aceasta se încorporează în supa cremă bucăţelele de pui și porumbul fiert. Se mai potrivește gustul cu sare și piper, se decorează apoi supa cu pătrunjel proaspăt spălat și tocat mărunt, dar și cu mici bucăţele de pâine (crutoane).

2. Salată Caesar

salata-1

Lista de ingrediente pentru 4 porţii: o salată verde, crutoane, 8 fileuri de anşoa, 20 de ml de sos Worcestershire, o linguriţă de muştar Dijon, jumătate de lămâie, 2 gălbenuşuri fierte, 50 de ml de ulei de măsline de cea mai bună calitate, sare, piper negru proaspăt mărunţit și 100 de grame de brânză dată pe răzătoare.

Mod de preparare pentru reţeta de salată Caesar

Pune într-un bol sau castron un pic de ulei, fileurile de anşoa tăiate fin și apoi introdu blenderul și amestecă până la omogenizare. Încorporează muştarul, sosul Worcestershire, zeama de la lămâie, piperul, sarea, gălbenuşurile fierte, jumătate din brânza rasă și amestecă cu ajutorul blenderului. Apoi adaugă puțin câte puțin din ulei și continuă să amesteci până la omogenizare. Separat, spală salata verde frunză cu frunză, șterge-o cu un prosop de hârtie și tai-o mărunt. După aceasta pune salata într-un bol, varsă dressingul, amestecă, condimenteaz-o cu sare și piper, crutoane și restul de brânză rasă.

Poftă bună!

Tu ce vei servi de Revelion ? Spune-ne pe femini.ro meniul la care te-ai gândit!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Pregăteşte de Crăciun un cozonac delicios!

Găteşte de sărbători 5 reţete delicioase cu şuncă!

Vezi de ce nucile te feresc de cancer!

Află de ce portocalele sunt sănătoase!

Redescoperă Bucovina!

Pregăteşte de Crăciun 5 prăjituri delicioase!

Află care sunt articolele vestimentare pe care trebuie să le porţi iarna aceasta!

Află lunga istorie a iei tradiţionale!

Fă pentru Crăciun un superb brad din cărţi!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top