Femini.ro

Avocado în rutina ta zilnică

Întreţinere

Avocado în rutina ta zilnică

Avocado este unul dintre cele mai trendy alimente ce se găsesc pe piaţă în momentul de faţă. Dar, nu numai că acesta este deosebit de bun pentru sănătatea ta, dar, reprezintă o alegere incredibilă şi pentru piele şi păr. Avocado este împachetat cu acizi graşi cu grăsimi sănătoase, hidratante şi vitamina E- toate nemaipomenite pentru remedii anti-îmbătrânire, explică specialiştii.

De fapt, acesta poate funcţiona pentru fiecare tip de piele şi de păr- doar asigură-te că nu exagerezi. Avocado nu poate crea acnee, coşuri, aşa că este sigur de orice afecţiune ai suferi.

Hrăneşte-ţi pielea

Albuşul de ou conţine vitamina A, ceea ce înseamnă că exfoliază iar colesterolul şi acizi graşi hrănesc pielea uscată. Între timp, smântâna este împachetată cu acid lactic şi proteine ce ajută la exfoliere şi la restaurarea ingredientelor nutritive ale pielii. Dacă pielea îţi este extraordinar de uscată, adaugă şi miere pentru un efect mult mai penetrant.

Ingrediente: 1 avocado, 3 albuşuri de ou, 2 linguriţe de smântână şi 2 de miere- opţional.

Exfoliază scalpul

Un scalp curat este esenţial pentru o creştere sănătoasă a părului. Acidul lactic din smântână, cel citric din sucul de lămâie şi grăsimile hidratante din avocado te vor ajuta să te exfoliezi perfect.

Ingrediente: jumătate de avocado, jumătate de cupă de smântână şi o lingură de suc de lămâie. Întreagă combinaţie se va lăsa pe scalp vreme de 20 minute.

Guacamaole with bread and avocado on rustic wooden background

Foloseşte pielea de avocado

Cu ajutorul pielii de avocado, cu interiorul acesteia îţi poţi exfolia pielea, îţi poţi îndepărta celulele uscate şi-ţi poţi hidrata cu puţină cantitate ce a mai rămas în interior. Lasă reziduurile pe pielea ta vreme de 5 minute înainte de a te clăti la duş şi nu freca pielea cu prosopul, ci doar tamponează uşor.

Produse împachetate pe bază de avocado

Nu eşti o persoană căreia să-i placă să se murdărească sau să-şi bată capul cu diverse combinaţii? Vezi mai departe care sunt produsele pe baza de avocado, ce se găsesc pe piaţă şi pe care le iubim numaidecât:

Masca de hidratare cu avocado

“Farmhouse Fresh Guac Star” se poate găsi pe Amazon sau în magazinele Sephora la un preţ nu prea mare; această mască de faţă este împachetată cu unt de avocado, cu ulei şi extracte diverse pentru o hidratare maximă. Deasemeni, trebuie să ştii că le poţi ţine în frigider şi le poţi folosi într-o zi extraordinar de fierbinte, de vară.

“Kiehl Creamy Eye Tratment With Avocado”

în adăugarea uleiului de avocado, această cremă mai conţine şi beta-caroten- antioxidantul ce se găseşte în legumele şi fructele portocalii, dar şi unt de shea care nu face nimic altceva decât să protejeze pielea delicată din jurul ochilor tăi ce are nevoie de toată atenţia şi de tot sprijinul pentru a se reface sau pentru a se menţine.

Burt’s Bees Avocado Butter Pre-Shampoo Treatment

Dacă ai un păr ce a fost tratat chimic sau pur şi simplu nu are strălucirea de altă dată din cauza diverşilor factori din mediu, foloseşte acest tratament pe care să-l aplici înainte de a-ţi spăla părul. Citeşte instrucţiunile numaidecât!

Guacamole with Tortilla Chips , Totopos

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top