Femini.ro

Berea- moduri surprinzătoare de a o folosi

Casa şi grădina

Berea- moduri surprinzătoare de a o folosi

 

Berea. Este revigorantă şi relaxantă şi alimentează sociabilitatea dar şi răceşte arsurile după ce tocmai ai mâncat ceva picant. Este cea mai consumată băutură alcoolică din lume şi a treia cea mai comună băutură în general. Este şi cea mai veche, datând încă din 1750 i.Hr, conform Codului lui Hammmurabi.

Dar, înafară de aceste numere, se  pare că berea mai poate fi folosită şi în alte feluri şi nu neapărat pentru deliciul propriu.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună care sunt alternativele propuse de noi cu privire la acele moduri surprinzătoare de a folosi berea în casă şi nu numai.

Readuce părul la viaţă

O zi stresantă de foarte multe ori te aduce la pământ? Ei bine, bea o bere şi s-ar putea să nu-ţi mai pese. Însă, şi mai bine ar fi să te clăteşti pe păr cu o parte din aceasta şi te vei bucura chiar şi de mai multe beneficii. Vitamina B şi zahărul natural din bere adaugă firului de păr tărie şi-l face să strălucească.

De amintit este faptul că înainte de a o folosi, aceasta trebuie puţin încălzită.

Cucereşte petele încăpăţânate

Să scoţi petele de cafea sau de ceai de pe covor îţi poate părea o misiune imposibilă mai ales că apa şi soluţiile din comerţ nu te ajută prea mult, însă, ce nu ştiai este că berea poate face adevărate miracole. În primul rând încearcă să dai pe o porţiune mică pentru a observa dacă berea nu pătează şi mai tare; permite-i acesteia să se usuce şi dacă totul arată în regulă, este momentul să ataci cu tărie tot dezastrul.

Marinează carnea şi ciupercile

Berea este uşor acidă şi funcţionează grozav ca un agent de înmuiere, mai bine decât vinul sau oţetul- cele pe care se bazează majoritatea marinatelor. Foloseşte o bere uşor aromată, străpunge puţin carnea şi/sau ciupercile, adaugă condimente şi permite-le să se retragă în frigider vreme de câteva ore sau chiar peste noapte.

Curăţă oalele şi ţigăile

În trecut se folosea berea pentru a polisa cuprul şi alte metale pretioase. Din cauza subtilităţii acidice a berii, aceasta poate ajuta când vine vorba de strălucirea unui metal şi de îndepărtarea petelor aşa cum nici un lichid nu ar putea-o face.

Prinde musculiţele de fructe

Cine spunea că poţi prinde mai multe muşte cu ajutorul mierii? Aceştia poate n-au încercat berea. Oricine deţine o fermă sau a ţinut câteva fructe în casă pe timpul verii, s-a confruntat cu această problemă incredibilă. Însă, încearcă să pui puţin bere într-o cană şi fă un artificiu cu o pungă de carton- artificiu pe care-l vei găsi pe internet şi vei rămâne uimită când o să vezi cât de multe vor cădea în această capcană naturală şi simplă pe care ţi-am propus-o.

Stinge focul

Cu toate că nu este la fel de eficientă ca un extinctor, fireşte, o cană sau o sticlă de bere, după caz poate fi folosită ori de câte ori- sperăm că niciodată, pentru a stinge un foc de dimensiuni reduse. Din cauza conţinutului de apă şi a presiunii aceasta îţi poate fi de un real ajutor – nu pentru focurile de grăsime sau cele electrice.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top