Bicarbonatul de sodiu- folosire şi remedii

Casa şi grădina

Bicarbonatul de sodiu- folosire şi remedii

Un studiu efectuat în 2009 a scos la iveală informaţia conform căreia bicarbonatul de sodiu poate chiar îmbunătăţi sănătatea rinichilor. Când pacienţii ce suferă de o astfel de boală cronică aleg să ia o pastilă pe zi, pastila obţinută bineînţeles din bicarbonat, funcţionarea rinichilor se îmbunătăţeşte până aproape de normal.

Bineînţeles că este nevoie de mult mai multe studii pentru a valida aceste rezultate ale studiului, însă, între timp, ne-am gândit că ţi-ar fi de mare ajutor să ştii care sunt celelalte întrebuinţări pentru bicarbonatul de sodiu deoarece sunt sigură că la unele nici măcar nu te-ai gândit.

Calmează pielea

O pastă obţinută din bicarbonat şi apă poate fi cea mai bună prietenă a pielii tale. Foloseşte-o ori de câte ori ai nevoie pentru a calma pielea deteriorată de o arsură solară sau o iritaţie sau pentru a o calma din cauza înţepăturii de diverse insecte. Adaugă jumătate de pahar de bicarbonat în apa de baie pentru a înmuia pielea.

Beauty portrait of a young woman with skin care posing isolated on a white background

Salvează solul

Specialiştii recomandă să adaugi puţină în solul din grădină pentru a echilibra aciditatea- înainte de toate trebuie să-ţi achiziţionezi un kit pentru a testa local dacă pământul este mult prea acid, după care să acţionezi. Mai mult decât atât, poţi uda plantele cu apă cu puţin bicarbonat pentru a le ţine în viaţă mai multă vreme.

Îndepărtează mirosurile

Bicarbonatul de sodiu prezintă proprietăţi alcaline, asemenea sării şi este eficient, în special când vine vorba de îndepărtarea, de distrugerea moleculelor urât mirositoare. Pune puţin praf în pantofii tăi care miros urât sau în coşurile de gunoi, lasă în vasele din frigider sau efectiv foloseşte-o pe post de deodorant praf deoarece este cea mai bună opţiune naturală, organică.

Curăţă în profunzime

Pentru a îndepărta tot ce se depune pe fructe şi pe legume, tot ce trebuie să faci este să le freci cu grijă cu ajutorul unui bureţel cu bicarbonat de sodiu. Clăteşte bine produsele o dată ce ai terminat.

Îţi linişteşte stomacul

Tot ce trebuie să faci este să iei o linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecat cu jumătate de pahar de apă când simţi că ai nevoie de puţină alinare. Foloseşte-l şi în reţetele ce au la bază sosuri sau în supe. Adaugă 1 linguriţă în apă când speli fasolele şi acestea vor deveni mult mai uşor de digerat.

Împrospătează respiraţia, albeşte dinţii

Fă gargară cu o linguriţă de bicarbonat într-o jumătate de pahar cu apă pentru a ucide bacteriile rele din respiraţia ta. Pune puţin şi pe periuţa ta când te speli pe dinţi dacă doreşti un efect de albire- nu uita că fiecare remediu trebuie urmat întocmai şi nu există minuni peste noapte.

Îndepărtează insectele

Puţin bicarbonat de sodiu pus strategic lângă ferestre, la gurile de aerisire sau chiar lângă pivniţă- dacă ai una, bineînţeles, sau în alte puncte de intrare în casă, va ţine departe musafirii nepoftiţi, insectele, incluzând şi furnicile şi gândacii de bucătărie. Aceştia nu vor mai trece niciodată graniţa!

Firebugs mating and walking backwards. Spring nature fire bug red insects macro. Red bugs in the grass.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top