Călătoriile în jurul Europei mi-au schimbat modul de gândire

Să călătorim!

Călătoriile în jurul Europei mi-au schimbat modul de gândire

 

Am avut oportunitatea grozavă de a călători în jurul Europei în această vară; nu au fost deloc destinaţiile tipice unde ar merge majoritatea turiştilor şi mai degrabă acele ţări ce abia sunt atinse de turism.

Am întâlnit în jurul Europei persoane care s-au născut şi/sau au crescut în comunism, care s-au luptat cu conflictele, războaiele, interesele politice şi nesiguranţele cu privire la religie însă care continuă să-şi trăiască viaţa într-un mod incredibil de luminos.

Atmosfera şi oamenii m-au făcut să reflectez foarte mult asupra lucrurilor din viaţa mea şi am învăţat câteva extrem de importante:

Trecutul nu ar trebui să-ţi dicteze prezentul

În Bosnia, am condus vreme de 2 ore şi nu am văzut nici un suflet însă în urmă rămăsese doar casele care văzuseră bombe şi gloanţe. Oricum, când am ajuns într-un sat, oraş sau punct de campare, oamenii au fost extrem de călduroşi, râdeau şi erau plini de viaţă.

Noaptea, se întâlneau şi socializau; în ciuda trecutul extraordinar de tumultuos comunism şi post-comunism, război şi bineînţeles, sărăcie, a fost grozav să vezi că spiritul încă era în viaţă.

Couple of travelers with map discussing where to go

Nu contează ceea ce ai ci modul în care te simţi

Chiar şi în cele mai sărace ţări din jurul Europei, se pare că este mai important să ai o maşină scumpă; am văzut foarte multe când mergeam prin Albania, Bulgaria şi să nu mai vorbesc de România, aşa cum bine ştim cu toţii.

Cred că cel mai tare m-a impresionat zâmbetul unui bărbat ce conducea o maşină veche sau chiar mergea cu căruţă deoarece am văzut o fericire nestăvilită pentru viaţă în acel tip de persoane şi nu dorinţa de a poseda lucruri.

Dacă ajungi să mulţumeşti şi să apreciezi ceea ce ai, sentimentul de a nu avea destul, dispare.

Susţinut singur, de propria persoană

Pe dealurile înalte şi în văile din Muntenegru, sunt familii care încă trăiesc la ferme; de vreme ce poate fi cu adevărat foarte mult de muncă, familiile sunt conectate şi au parte, poate, de cel mai sănătos stil de viaţă.

Aceşti oameni cu inima mare ştiu cum să-şi trateze afecţiunile cu plante naturale ce se găsesc la ei în zonă şi nu se bazează deloc pe societate; sunt oameni fericiţi şi mai ales, sănătoşi.

Simţul comunităţii

În Europa am simţit pentru prima dată o parte a umanităţii care pot să zic că mi-a topit inima puţin câte puţin. Familiile sunt extrem de apropiate şi prieteniile se leagă pe viaţă. Râsul incontrolabil cu gura până la urechi şi fără nici un fel de restricţie este o lecţie ce ar trebui să o primească fiecare dintre noi.

Aceştia sunt oameni simpli care te invită în vieţile lor şi te tratează ca propria familie.

Să ai o comunitate de oameni în jur îţi oferă simţul siguranţei, al securităţii şi al apartenenţei la această lume. Aşa că, fă un efort şi stai aproape de cei dragi sufletului tău, ajutaţi-vă şi petreceţi timpul împreună; acesta este secretul adevărat pentru a te simţi împlinită!

db-316-norway-0137-3769

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top