Femini.ro

Când nu ar trebui să foloseşti uleiul de cocos

Întreţinere

Când nu ar trebui să foloseşti uleiul de cocos

Uleiul de cocos vindecă orice- sau cel puţin aşa se presupune în prezent. Cei mai mari chefi gătesc cu ajutorul lui, specialiştii în frumuseţe dau cu el pe toată suprafaţa pielii iar chiar şi medicii sunt de părere că prezintă puteri protective pentru Alzheimer şi diabet.

Dar chiar merită uleiul de cocos toate laudele? Poate nu, conform unor studii recent apărute. Însă, înainte de a renunţa numaidecât la el sau de a-l folosi în toate cele, haideţi să vedem împreună când nu trebuie să te gândeşti deloc la uleiul de cocos.

Dacă încerci să slăbeşti

Ai grijă de cantar? Fanii uleiurilor grase îţi vor spune că uleiul de cocos micşorează talia, însă, este puţin probabil să facă atât de mult bine. Este bogat în calorii, spun specialiştii, şi chiar dacă acesta pare cea mai sănătoasă alternativă, prezintă 117 calorii per lingură, asemeni uleiului de măsline.

În exces în dieta ta

Totul cu moderaţie, iar în această propoziţie se încadrează şi uleiul de cocos mult prea iubit de mulţi. Asta din cauză cã 12 gr aduc organismului numeroase grăsimi săturate şi, conform specialiştilor se pare că poate creşte şi riscul apariţiei şi dezvoltării unei boli de inimă sau poate creşte nivelul de colesterol.

Battle of olive oil with olive branch in handmade clay plate over wooden table.

În loc de pastă de dinţi

Se spune că uleiul de cocos promovează o igienă dentară impecabilă şi o respiraţie incredibilă. Din nefericire însă, ştiinţă nu este de aceeaşi părere: de vreme ce fluorida şi ierburile ajută la reducerea bacteriilor din gură, uleiul nu face acest lucru. Dacă mergi la culcare fără a te spăla pe dinţi sau cel puţin fără o apă de gură, este în regulă să apelezi la uleiul de cocos, însă, să fii sigură că acesta nu este tichetul câştigător pentru a-ţi menţine dinţii sănătoşi.

Dacă ai răni deschise

Te dai cu ulei de cocos pe piele? Ai grijă unde ajungi, ne atenţionează specialiştii deoarece trebuie să aplicăm uleiul de cocos doar pe pielea intactă. Când vine în contact cu tăieturile, sau rănile deschise, uleiul de cocos poate cauza iritaţii ale pielii, roşeaţă şi mâncărimi.

Ca şi protecţie pentru soare

Adevărat: uleiul de cocos prezintă ceva protecţie pentru razele UV, însă, nu ar trebui să fie folosit în locul cremelor cu protecţie solară, tradiţionale. Dacă doreşti un strop de hidratare în plus, simte-te liberă să-l adugi deasuprea acestora, însă, întotdeauna să foloseşti cele mai sus menţionate, ce trebuie aplicate la fiecare 2 ore.

În duş

Uleiul de cocos îţi poate hidrata pielea, însă, dacă acesta nu este îndepărtat cu totul îţi poate îngrăşa mult mai repede părul sau pielea. Mai mult decât atât, dacă ajunge în cadă poate fi extraordinar de periculos, cauzând alunecare şi cădere.

Dacă găteşti la temperaturi ridicate

Mulţi nu realizează faptul că uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de gătire mult mai scăzut decât cel rafinat aşa că de preferat ar fi să ştii ce tip de ulei foloseşti înainte de a-l pune în tigaie, ne atenţionează specialiştii.

back massage at the spa and wellness center

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top