Care e parfumul tău?

Fashion & Shopping

Care e parfumul tău?

Probabil că ai deja un parfum favorit și asta e bine. Dar ești sigură că ți se potrivește? Parfumuri sunt cu miile și multe au nuanțe atât de ușor diferite încât nici nu le putem diferenția. Dar fiecare sticluță plină de acest minunat lichid frumos mirositor are povestea sa, un ”je ne sais quois” care cu timpul devine parte din tine, te identifici cu acea aromă și alții fac la fel. Deci, care e parfumul tău?

Cei mai buni parfumieri sunt cei francezi, deși se poate spune chiar că, parfumul este o instituție în țara lui Voltaire. Încă de pe vremea Renașterii, femeile de la curtea regelui obișnuiau să folosească impresionante cantități de parfum deși…motivele erau altele. Azi însă, după 200 și ceva de ani de perfecționare, maeștrii parfumieri francezi reușesc să producă mici minuni ambalate în sticluțe numai bune de purtat în geantă. Și pentru fiecare există o alegere.

Învață să-ți alegi parfumul ideal

parfumul potrivit

Primul pas este să îți alegi parfumul care ți se potrivește, aroma pe care o vei purta asemenea unei semnături invizibile ce te va diferenția în mulțime. În tinerețe ai toată libertatea să experimentezi și adesea primele tale alegeri vor fi influențate de cele ale mamei tale sau ale prietenelor ei. Este un bun început dar de aici înainte trebuie să îți dezvolți propriile gusturi.

Parfumul trebuie să se potrivească personalității tale. Cum îți dorești să apari? Misterioasă, sexy, energică? Nu contează, întotdeauna va exista un parfum pentru tine. Pentru mister poți alege niște note senzuale de lemn de santal și iasomie iar pentru energie cea mai sigură alegere sunt nuanțele florale de violete ori frezii.

Odată ce ți-ai ales cel mai bun parfum pentru tine, ai mereu grijă să îl ai la tine. Aceasta este o lecție pe care o poți învăța foarte bine de la franțuzoaice. Și nu te zgârci, păstrează întotdeauna un mic recipient la îndemână, chiar dacă ești în mașină, pe stradă sau la cumpărături, parfumul trebuie să fie o parte din tine. Iar ca un pont, în lunile reci de iarnă, poți pulveriza parfumul pe interiorul hainei tale și astfel el va rămâne cu tine toată ziua.

parfum

Și când credeai că știi toate secretele unui parfum deosebit, uite încă unul: mergi la dublu. Este o lecție pe care tot francezii ne învață. Folosește o loțiune cu aceeași aromă ca și parfumul tău încă din prima clipă când ai iești de sub duș. Apoi, după ce te îmbraci, aplică câteva pufuri astfel încât mirosul să se păstreze constant și să lași în urma ta o aromă discretă dar omniprezentă…semnătura ta.

După cum vezi, lucrurile nu sunt așa de simple cum par la prima vedere. Un parfum bun este doar începutul. Trebuie să știi să îți personalizeze  propria persoană, să contribui la stimularea simțurilor celor din jurul tău nu doar cu frumusețea vizuală și exprimarea elegantă ce ajunge la urechile lor ori cu atingerea catifelată a unor mâini bine îngrijite. Nu, trebuie ca rețeta să fie completă și simțul olfactiv să fie și el reprezentat, parte din imaginea ta.

More in Fashion & Shopping

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top