Femini.ro

Care este realitatea de a fi singură la 40 ani?

Eşti mămică...

Care este realitatea de a fi singură la 40 ani?

Femeile trăiesc vieţi sexuale liberate, adânc băgate în viaţa socială şi mai ales, extraordinar de complicate, spun specialiştii, dar, mult mai des decât ai fi crezut, mariajul este cel care trebuie să le definească, mai ales după o anumită vârstă.

Să fii singură la 40 ani este văzut ca şi un fenomen ieşit din tipare şi de cele mai multe ori aceste femei sunt uşor scoase înafara societii, crezând că viaţa se sfârşeşte în mod dramatic.

Cu acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună cum este să fii singură la 40 ani din prisma doamnelor în cauză:

Mi-am consolidat cariera

“Când eram mai tânără, pe la 20 şi un pic de ani, am crezut că voi fi toată viaţa singură dacă nu mă mărit până la 40 ani. Iar asta mi-au spus şi majoritatea apropiaţilor mei când am împlinit 30 ani, apoi 35 şi am ajuns să sfârşesc singură la 40 ani. Însă, chiar şi aşa, pot spune că sunt extrem de fericită deoarece am fost şi sunt capabilă să mut munţii în cariera mea, să mă întâlnesc cu foarte multe tipuri diferite de bărbaţi şi să-mi construiesc portofoliul financiar.

Sunt extrem de mulţumită că nu m-am căsătorit până acum şi nu am divorţat pe la 30 ani, aşa cum fac majoritatea.”

Adult students in a computer lab

Am fost lăsată pe dinafară

“Singura parte care mă deranjează a faptului că sunt singură la 40 ani este că sunt lăsată deoseori pe dinafară când vorbesc cu prietenele mele. Toate sunt căsătorite de peste 20 ani şi au copii. Nu este nimic greşit în asta şi nu le judec pentru ceea ce au făcut. Pur şi simplu nu-mi place să am aceste conversaţii în care nu am cu ce contribui.”

Nici o persoană nu este destul de bună pentru mine

“Mă gândesc că dacă nu-ţi găseşti partenerul perfect, ideal până la 40 ani, crezi că îl vei mai găsi? Nu cred. Am renunţat numaidecât şi asta nu mai este o prioritate pentru mine. Credeam în poveştile acestea acum 10 ani, însă în prezent am trcut peste asta şi cred că nu voi găsi o persoană destul de bună pentru mine cu care să-mi petrec restul vieţii. Aşa că, am decis să mă împart între membrii familiei mele şi animalele de companie.”

Depinde de prima întâlnire

“Oamenii nu-ţi spun asta, însă, întâlnirile sunt mult mai simple la 40 ani. Pur şi simplu mergi, ştii deja ce vrei şi nu renunţi, nu crezi orice prostie. Dacă un bărbat este bun pentru mine la prima întâlnire, mă mai văd cu el şi a doua oară, dacă nu, nu. Dacă în 6 luni de zile de relaţie sunt steaguri roşii de îndoială, plec. Cu vârsta vine şi înţelepciunea şi trebuie să-ţi promiţi că nu-ţi vei pierde timpul cu persoanele greşite. Asta este ceea ce am învăţat pe propria mea piele şi mă bucur să o împărtăşesc şi cu cei din jurul meu.”

A group of adult students with backpacks standing in a campus co

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top