Femini.ro

Câte tipuri de vagin sunt?

Eşti mămică...

Câte tipuri de vagin sunt?

În primul şi în primul rând, să începem cu o mică lecţie: când se face referire la vagin trebuie să se gândească numai la vulvă, un termen general ce cuprinde tot aparatul genital femeiesc: clitorisul, labiile şi deschiderea vaginului. Vaginul este doar o parte din acest pachet, este canalul care duce de la vulvă până la cervix.

Mărimea labiilor, în special cele de la exterior variază foate mult şi pot reprezenta o sursă de îngrijorare pentru femei- cum ar trebui să arate de fapt? Sunt mai multe tipuri de vagin? Pardon, de labii? Ei bine, cu toate că nu există o clasificare oficialã, sunt câteva moduri prin care putem spune că labiile tale sunt diferite de ale prietenei tale şi viceversa.

Eşti pregătită pentru a te cunoaşte ceva mai bine? Citeşte mai departe pentru a vedea câte tipuri de vagin (labii) sunt:

Nu există mărime “standard”

Majoritatea femeilor sunt de părere că labiile externe ar trebui să fie mai mari şi, să spunem, mai pline decât părţile din exterior. Dar, ca să vă spunem adevărul, o proporţie destul de semnificativă a femeilor prezintă părţi interne destul de mari, deasemeni. Literatura de ştiinţă în acest domeniu sugerează că părţile interne pot fi cu până la 4 centimetri mai mari de la bază către capete. Ce trece de această numărătoare este anormală.

Un studiu recent publicat a scos la iveală faptul că foarte multe dintre femeile sănătoase prezentau o varietate “uriaşă” când vine vorba de labia minoră- unele chiar mai mari de 4 centimetri.

Back view portrait of a woman standing over blue background

Labiile tale pot arăta diferit

De vreme ce multe femei prezintă labii interne şi externe absolut simetrice, nu este deloc anormal ca una să fie mai mare decât cealaltă. La unele femei, acestea ies înafară, iar la altele este băgat bine înăuntru. Nu contează modul în care arată deoarece toate deservesc aceluiaşi scop şi anume stimulare sexuală şi ţinerea bacteriei înafara spaţiului.

O varietate de culori

Când vine vorba de culori la această categorie, cerul este limita. Labiile ar putea prezenta o culoare mai deschisă, ca şi rozul sau pur şi simplu închisă, ca maroul. De fapt, chiar şi diferite suprafeţe ale acestora pot varia ca şi culoare deasemeni- vârfurile pot fi mult mai închise decât alte zone.

Mai mult decât atât, dacă ai un ton al pielii mai deschis oriunde pe corpul tău, asta nu înseamnă că vei avea aceeaşi nuanţă şi pe suprafaţa aceasta intimă.

În unele cazuri, mai bine ar fi să mergi la medic

Dacă experimentezi orice fel de durere, de beşici, de mâncărimi sau orice altceva, vorbeşte cu medicul tău specialist pentru o programare deoarece toate aceste simptome pot semnala o infecţie, o boală cu transmitere sexuală sau o condiţie a pielii.

Şi de vreme ce mulţi care se află în acest domeniu medical discriminează operaţia de micşorare a labiilor din cauze cosmetice, ar putea fi cerută, necesară chiar pentru motive strict medicale, ca şi daunele lăsate de o naştere- mai ales dacă acestea sunt atât de mari încât provoacă dureri sau este incomfortabil când femeia poartă lenjerie. Mai poate fi vorba, în cazuri extreme şi rare de cancer ce atacă labiile.

Attractive woman posing in office

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top