Femini.ro

Ce am învăţat din divorţul părinţilor

Nunta

Ce am învăţat din divorţul părinţilor

Ţi s-a spus vreodată că ai o fobie pentru angajamente în relaţii din cauză că ai învăţat ceva din divorţul părinţilor şi anume că iubirea şi legătura dintre două persoane nu este pentru totdeauna? Poate crezi că acesta este un stereotip însă, specialiştii sunt aici pentru a ne spune că divorţul părinţilor poate avea un impact cu totul negativ asupra vieţii noastre emoţionale şi romantice atât în prezent cât şi în viitor.

Aşa că ne-am gândit să întrebăm câteva dintre cititoarele noastre cu privire la acest aspect, ele fiind la rândul lor copii ce au avut de învăţat din divorţul părinţilor:

Mult mai loială în căsnicia mea

“Sunt mult mai dedicată soţului şi mariajului din cauză că-mi amintesc exact care mi-au fost sentimentele când am fost nevoită să trec prin divorţul părinţilor mei. Aveam 6 ani şi simţeam că lumea mi se destramă. Îmi amintesc că mama aducea foarte mulţi bărbaţi în casă iar eu mă simţea deseori pierdută şi confuză. Chiar nu-mi doresc ca ai mei copii să treacă prin ceea ce am trecut eu.”

Couple in nature

Nu mi-e frică să părăsesc

“Părinţii mei s-au certat o singură dată din câte-mi amintesc, când eram copil însă, am ştiut încă de atunci că nici unul dintre ei nu este fericit. Chiar am scris o scrisoare pentru mama la 12 ani în care îi spuneam că dacă stă cu tatăl meu pentru mine şi fratele meu, trebuie să se pună ea pe primul loc. A stat în mariajul respectiv până când tatăl meu a ieşit pe uşă şi a spus că i-a ajuns, asta după 35 ani.

Eu şi soţul meu am căzut de acord că în momentul în care, dacă se întâmplă, să ajungem în acest punct în care nu mai suntem fericiţi, trebuie numaidecât să onorăm relaţia pe care am avut-o, să ne respectăm şi să ne lăsăm să plecăm.”

Mă aştept la conflicte

“Divorţul părinţilor mei a fost urât şi plin de certuri, de ură şi relaţia lor de 20 ani nu a fost mai altfel. Am ezitat foarte mult la gândul de a intra într-o relaţie serioasă fiind foarte sceptică la ideea de mariaj. Chiar şi când am întâlnit o persoană în care aveam încredere, mi-a fost foarte greu din cauză că din mariajul părinţilor am învăţat că o relaţie este deosebit de dificilă.

Bineînţeles că nu mă aştept ca o căsnicie să fie numai lapte şi miere, ştiu că va fi muncă însă, ambii parteneri trebuie să fie egali iar relaţia să se construiască pe respect.”

Argumente cu vocea ridicată

“În perioada în care ai mei au decis că este momentul să divorţeze, au existat foarte multe ţipete la noi în casă. Acum, dacă partenerul începe sau încearcă să ridice vocea la mine, eu imediat tac şi nu mai pot continua, nu mai pot comunica absolut nimic. Văd ţipătul ca şi o formă de a aţâţa conflictele, de ieşire de sub control şi eu nu pot să-mi ies din minţi, nu-mi permit.”

Arabic couple fighting and child suffering

More in Nunta

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top