Ce înveţi mergând la terapie de cuplu?

Relaţii

Ce înveţi mergând la terapie de cuplu?

Sunt câteva motive pentru care cuplurile care aleg să meargă la terapie de cuplu nu-şi îmbunătăţesc relaţia. Câteodată aceste persoane efectiv nu doresc ca lucrurile să funcţioneze, terapeutul nu se potriveşte cu nevoile lor sau în relaţie există probleme de mult prea multă vreme.

Dar, în cele mai multe cazuri, când se ajunge la terapie de cuplu, lucrurile dau din bine în mai bine.

Cu această introducere făcută, haideţi să vedem împreună ce înveţi mergând la terapie de cuplu:

Comunicarea

Poate ţi se pare că sună simplă, însă în realitate chiar nu este. Să înveţi cum să vorbeşti cu partenerul tău şi nu LA acesta este un lucru minunat. Este o schimbare simplă care îţi permite să auzi şi ce are celălalt de spus şi care face întreaga diferenţă.

Specialiştii au văzut cupluri care doar prin schimbarea tonului vocii au făcut multe şi remarcabile schimbări.

Ascultatul

Ai realizat vreodată că partenerul îţi vorbeşte însă tu nu înţelegi ceea ce încearcă să-ţi spună? Ei bine, să asculţi nu înseamnă numai să dai din cap deoarece dacă te întreabă ce propoziţie tocmai a spus, sunt sigură că nu ai nici un răspuns.

Evident, aceste lucruri le poţi învăţa când alegi să mergi la terapie de cuplu; înveţi să fii atent când partenerul încearcă să comunice cu tine. Chiar dacă eşti uimită, să ştii că aceasta este problema nr 1 cu care să confruntă cuplurile în ziua de astăzi.

Couple relaxing in living room talking and smiling

Intimitatea

Când vorbim de intimitate nu ne referim numai la sex. Aceasta include şi îmbrăţişatul, râsul împreună sau împărtăşirea sentimentelor. Imaginează-ţi că ai putea vedea ce este în mintea şi în sufletul partenerului tău- ei bine, un terapeut bun te poate ajută cu asta.

Sexul

Problema cu sexul este că în majoritatea cazurilor acesta nu are loc în mod spontan. Şi suntem obişnuiţi să credem că dacă nu se întâmplă, ceva ne scapă, ceva este în neregulă.

Terapia te poate ajută să-ţi dai seama ce stă în calea unei vieţi sexuale active. Această te ajută să observi problemele psihice şi fizice şi mai ales, de ce tratamente ai nevoie pentru a le depăşi.

Stiluri diferite de educare a copiilor

Multe sunt cuplurile care prezintă stiluri diferite de educare a celor mici. Ca şi rezultat, un părinte face totul, de vreme ce, celălalt nu ridică un deget. Un observator independent ce ştie cu ce are de-a face poate crea un echilibru între îndatoririle voastre. Din nou, nu este vorba despre ceva bine făcut şi ceva greşit, ci mai degrabă este despre a pune la cale un plan în care să se îmbine şi să se regăsească ambele păreri, într-un mod cât se poate de respectuos.

Balanţa de putere

Când unul dintre parteneri este mult prea îndrăzneţ iar celălalt este mai relaxat, mai lăsător, atunci cine este de vină? Cine poate fi de vină pentru certurile existente? Nici unuia nu-i place să i se zică ce are de făcut, indiferent de circumstanţe deoarece aşa suntem construiţi. Dar, dacă oferi partenerului permisiunea în relatie de a schimba o metodă sau o situaţie în care se află, vei observa aproape imediat rezultatele pozitive. Unul da un pas înapoi, unul în faţă- exact ca la dans.

Back view of happy senior couple talking while taking a walk in the park

Continue Reading
You may also like...

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top