Ce nu ştiai despre ţigările electronice

Sănătate

Ce nu ştiai despre ţigările electronice

De când ţigările electronice au apărut pe piaţă, şi asta prin 2003, afacerea a devenit extrem de profitabilă datorită faptului că orice fumător înrăit îşi punea toate speranţele în acest device.

Dar aşa cum poate bine aţi ghicit, chiar şi ţigările electronice, chiar şi fumatul fără tutun poate cauza sănătăţii tale foarte multe probleme. Bazate pe cercetări curente, iată care sunt lucrurile pe care probabil nu le ştiai despre ţigările electronice şi care ar trebui să te pună în gardă:

Nu toate sunt create în mod egal

Când vine vorba de cât de răi sunt acei vapori, studiile au arătat că depinde în totalitate de device-ul folosit. Studiile precedente au confirmat faptul că toate tipurile conţin carcinogeni ca şi formaldehyda, însă, specialiştii spun în prezent că anumiţi factori, ca şi: cât de veche este ustensila afectează cât de multe chimicale introduci în organism când inhalezi.

Concluzia fiind, cu cât este mai veche ţigara electronică, cu atât este mai toxică.

Primul şi ultimul puf produc emisii diferite

Acelaşi studiu a scos la iveală faptul că primul şi ultimul puf dintr-o sesiune de fumat prezintă un nivel diferit de toxicitate. De fapt, emisiile chiar cresc cu până la 10% cu fiecare puf consecutiv. Din cauză că acele chimicale se distrug când foloseşti ţigara şi lasă reziduurile în urmă. Acestea se depun o dată ce trece timpul, cauzând şi mai multe emisii toxice.

A young woman lying on her couch drinking wine

Aromele le fac şi mai toxice

În concordanţă cu un nou studiu publicat în „Tobacco control” se pare că vaporii aromaţi sunt mult mai răi. Dintre toate aromele testate: pina colada, mentol, căpşuni, cafea şi tutun vechi, aroma de căpşuni a fost cea mai rea ca şi nivel de toxicitate.

Un voltaj mai ridicat le face mai toxice

Toate ţigările electronice funcţionează pe baterii. Dacă schimbi setările şi ajungi la un voltaj mai mare pe măsură ce foloseşti un astfel de device, îţi va afecta cantitatea de lichid produs şi cât de cald se va simţi acesta. Tot în revista mai sus menţionată s-a scos la iveală faptul că o astfel de schimbare creşte semnificativ şi efectele groaznice pe care le aduce ţigara electronică organismului.

Femeile sunt mai dornice să le încerce

Fie că dai vina pe faptul că acestea ar fi la modă, un trend sau spiritul aventuros al femeilor ce doresc să încerce orice şi prietenele care îndeamnă la acest lucru, studiile arată că femeile sunt mult mai predispuse la efecte decât bărbaţii- fapt dovedit şi demonstrat într-o cercetare făcută în 2013 de către cei de la „American Journal of Preventative Medicine”.

Nu sunt bune dacă doreşti să renunţi la fumat

Acelaşi studiu a descoperit că 85% dintre persoanele ce folosesc ţigări electronice au apelat la acestea din cauză că-şi doresc să renunţe la fumat tutun. Dar, având în vedere că cei de la „The Lancet Respiratory Medicine” spun că adulţii care folosesc astfel de device-uri prezintă un risc cu până la 28% mai mare de a reveni la ţigările normale, cam începem să ne îndoim de această strategie anti-fumat.

man smoking near pregnant woman

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top