Ce s-a întâmplat când am băut ceai verde în fiecare zi

Fii în formă

Ce s-a întâmplat când am băut ceai verde în fiecare zi

 

Se pare că în fiecare zi, câte un nou remediu natural este prezentat în reviste sau pe site-urile de socializare şi diverşi medici, doctori sau chiar prieteni încearcă să-şi spună punctul de vedere.

Am auzit că este deosebit de bine să bei ceai verde în fiecare zi însă asta nu înseamnă că imediat am şi abordat obiceiul.

Având în vedere că m-am luptat cu greutatea mea ani buni de zile şi ştiam cât de important este tot ceea ce beau şi mănânc, m-am gândit să mă apuc de o cură pe bază de ceai verde. În plus, ce poate fi atât de rău?

Iată ce s-a întâmplat pe parcursul celor 30 zile de testare:

Am învăţat să fac un ceai verde grozav

Având în vedere că majoritatea celor care aleg să bea ceai verde şi nu neapărat acest tip, prezintă timp din plin pentru a se relaxa, eu, sunt într-o fugă continuă, aşa că, am început să prepar mai mult dinainte şi să-l depozitez în frigider.

Acesta poate avea un gust mai neplăcut însă, poţi cumpăra ceai verde cu diverse arome sau îi poţi oferi tu aroma pe care o doreşti. Experimentează cu miere, lămâie, vanilie, scorţişoară sau fructe de pădure şi asta fără a adăuga prea multe calorii.

Blue ceramic teapot and plate with honeycombs, served with spoons, black and green tea lives over dark background. Chinese inscription on teapot - traditional tea drinking

Am consumat mai puţin îndulcitor

În mod normal consum foarte multă apă, însă, când tânjesc după ceva dulce, îmi fac un ceai cu puţin îndulcitor. Ca şi persoană ce a ales să nu mai consume absolut nimic procesat sau artificial, nu m-am simţit vreodată bine când ştiam că apelez la îndulcitori. O dată ce am descoperit faptul că ceaiul verde este deosebit de bun fără zahăr, a devenit băutura mea preferată la care apelez de fiecare dată când vreau altceva înafară de apă.

Nu am mai răcit

Am început să beau ceai verde pe la mijlocul lui septembrie şi în momentul în care se schimbă anotimpul, cei mai mulţi dintre noi interceptează tot felul de virusuri. După 3 săptămâni de experiment, fiica şi soţul erau răciţi şi-i durea gâtul îngrozitor. Eu cumva în toată această perioadă am reuşit să mă menţin pe linia de plutire şi nu m-am îmbolnăvit. Pot da „vina” pe puterea antioxidanţilor ce se găsesc în ceaiul verde? Îmi place să cred că da.

O atenţie mai sporită asupra sănătăţii mele generale

Cu toate că am zis la început că voi bea o ceaşcă pe zi, tot ce s-a întâmplat m-a făcut să mă gândesc şi mai mult la sănătatea mea şi la ce se întâmplă cu corpul meu. Cu aceste gânduri, a fost deosebit de simplu şi de uşor să iau decizii mult mai sănătoase pe tot parcursul zilei.

Am pierdut câteva kilograme

În timpul acestei luni, am dat câteva kilograme jos însă nu ştiu dacă este neapărat tot meritul ceaiului verde deoarece am început să mănânc mai sănătos şi să merg regulat la sală.

Chiar şi aşa, pot spune fără ezitare şi fără îndoieli că ceaiul verde prezintă adevărate beneficii: m-a ajutat să renunţ la îndulcitori şi chiar la vin, iar în general, să am o gândire sănătoasă.

Cup of tea on wooden background

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top