Ce se întâmplă când nu mai foloseşti ojă pe unghii?

Întreţinere

Ce se întâmplă când nu mai foloseşti ojă pe unghii?

 

Am renunţat să-mi mai mănânc unghiile acum 3 ani când mi-am văzut fiul în vârstă de 4 ani că avea acelaşi obicei ca şi al meu. Cum îl puteam încuraja să nu mai facă asta când eu făceam la fel? Aşa că, am devenit de-a dreptul obsedată de ojă şi cu cât unghiile erau perfecte cu atât şi dorinţa mea de a le „desfigura” era aproape nulă.

Totul mergea bine până în momentul în care fiul meu a venit în cameră şi aproape scârbit mă întreabă ce este cu acest miros îngrozitor.

Totul venea de la ojă, de la un cocktail de chimicale şi posibil carcinogeni şi pe care, bineînţeles că nu-i doream deloc în apropierea copiilor mei dar şi plămânilor proprii.

După ani de zile, am decis că este momentul să acord unghiilor mele o pauză şi aşa am învăţat şi am observat foarte multe lucruri; haideţi să vedem împreună care sunt acestea:

Colorful nail polishes for manicure

Unghiile tale devin mai dure

La început, credeam că defectele unghiilor mele mă vor face să recurg din nou la ojă, însă, am descoperit că arătau în acest mod din cauza acetonei pe care o foloseam în mod excesiv pentru a îndepărta produsul.

Datorită expunerii frecvente, unghiile pot deveni mai predispuse în faţa pilirii lor, ruperii, subţierii şi în general, neregularităţii privind suprafaţa.

Tonul de galben

Un alt lucru pe care l-am observat când am renunţat la ojă a fost cât de galbene erau unghiile mele. În concordanţă cu ceea ce spun specialiştii, tot pe aceste produse trebuie să dau vina. Din fericire, aşa cum, dacă renunţi la cafea şi la vin, dinţii tăi vor deveni mai albi, aşa va fi şi o astfel de vacanţă pentru unghiile tale, pentru a-şi redescoperi culoarea şi nuanţa naturală şi sănătoasă.

După doar o săptămână, ale mele şi-au pierdut acest aspect deosebit de urât.

Petele albe dispar

Când ţii oja pe unghii pentru o perioadă lungă de vreme, granulaţiile de keratină pot cauza acele pete albe dar şi neregularităţi la suprafaţa unghiei, spun specialiştii. Asta înseamnând că prea multă ojă şi acetonă, nu vor face nimic altceva decât să îndepărteze unele dintre straturile naturale ale unghiei, lăsând-o deosebit de slăbită, de „bolnavă”.

Mai puţine chimicale

Există un motiv destul de întemeiat pentru care viitoarele mămici sar peste manichiură. Foarte multe dintre aceste profuse conţin deosebit de multe chimicale ce se află în strânsă legătură cu avorturile, defecte de naştere, cancer, boli la nivelul plămânilor şi bineînţeles nu numai pe trioul toxic: formaldehyde, toluene şi dibutyl phthalate trebuie să dai vină.

Un studiu recent a scos la iveală faptul că triphenyl psosphate- o altă chimicală- un hormon de întrerupere se află în strânsă legătură cu pubertatea şi obezitatea şi poate fi mult mai repede absorbit de către organism, în comparaţie cu celelalte de mai sus.

Unghiile naturale pot fi stylish

După vreo săptămână şi ceva am descoperit ceva incredibil pentru unghiile mele şi anume, un buffer. Acesta oferă straluucire fără ajutorul ojei şi pentru cuticule folosest ulei de cocos şi gata! Frumuseţea naturală este cea mai bună!

Portrait of a smiling female teenager looking at her nails isolated on a white background

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top