Femini.ro

Ce trebuie să ştii când te întâlneşti cu un bărbat divorţat

Eşti mămică...

Ce trebuie să ştii când te întâlneşti cu un bărbat divorţat

 

Nu este un lucru rău; doar asigură-te că eşti precaută.

„Mariajul este triumful speranţei asupra experienţei”, spune Samuel Johnson.

Asta este cât de adevărat când vorbeşti de recăsătorit şi spun asta din cauză că trăim nişte vremuri în care numai jumătate din primele căsătorii au parte de succes şi din această cauza există şanse foarte mari să ajungi într-o relaţie cu un bărbat divorţat.

Cu aşa rate mari de eşec, mă simt nevoită să îţi sar în ajutor şi să-ţi spun câteva dintre cele mai importante lucruri de ştiut în momentul în care ajungi să te întâlneşti cu un bărbat divorţat:

De câte ori a fost căsătorit?

Un mariaj eşuat nu este atât de ieşit din comun, spun specialiştii. Mai mult decât unu ar trebui să-ţi ridice ţie nişte semne de întrebare şi să începi să-i adresezi câteva subiecte de discuţie. Ce credea partenerul tău că este vorba într-o căsnicie?

Înţelege stagiile acesteia şi ştie care sunt cauzele exacte pentru care mariajul lui nu a rezistat? Îi place ideea de a fi îndrăgostit şi urăşte realitatea ce vine o dată cu momentul în care se căsătoreşte?

Specialiştii sunt de părere că un bărbat căsătorit de mai multe ori, cu mai multe divorţuri la activ nu prezintă deloc abilitatea şi dorinţa de a se afla într-un mariaj de succes.

Smiling man holding flowers over gray background and looking at camera

Care parte a mariajului nu a funcţionat?

Când faci parte dintr-un cuplu, trebuie să fii deosebit de pregătit şi pentru dificultăţile care urmează să vină pe parcursul acesteia. Cu toate acestea însă, relaţiile reflectează fiecare parte ce este adusă de ambele tabere pe masă şi cum acţionează şi reacţionează unul la altul.

Fii atentă dacă partenerul tău dă toată vina pe fosta soţie; sunt foarte rare circumstanţele în care întreaga vină este purtată de unul singur. În acele momente trebuie să-ţi vină-n minte dependenţa şi abuzul.

În alte cazuri, însă, partenerul ar fi trebuit să fie capabil până acum să reflecteze la propria contribuţie la eşecul relaţiei.

Încearcă să nu te implici prea tare în relaţia cu o persoană ce nu este capabilă să explice anumite motive, să-ţi spună ce a învăţat din mariaj şi cum vor face diferit acum cu tine, în prezent deoarece voi doi veţi face propriile greşeli şi nu trebuie să le preluaţi pe cele din relaţia precedentă.

Cum vorbeşte sau interacţionează cu fosta?

Dacă foloseşte un limbaj necuviincios sau tonuri lipsite de respect, poate însemna că aceştia doi încă mai au treburi nerezolvate; mai mult decât atât, există o şansă destul de mare ca acesta să mai simtă o oarecare conexiune emoţională.

O importanţă majoră pentru tine ar trebui să o aibă şi faptul dacă cei doi împart vreun copil.

Toate relaţiile sunt riscante, chiar dacă nu te întâlneşti cu un bărbat divorţat, mai ales că este vorba de multă încredere şi vulnerabilitate implicată. Implică-te însă cu ochii larg deschişi deoarece, chiar dacă nu este un fapt tocmai romantic, este o strategie deosebit de bună pentru succes.

Father is teaching his son hot to clean the teeth properly

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top