Femini.ro

Cele mai mari greșeli când îți fardezi pleoapele

machiaj pleoape

Make-up & Hairstyle

Cele mai mari greșeli când îți fardezi pleoapele

Machiajul pleoapelor pare una dintre cele mai simple metode de înfrumusețare: ridici capacul, alegi culoarea și aplici. Dar există o problemă aici pentru că la câte culori se găsesc pe piață și la câte opțiuni ai la dispoziție, este foarte ușor să faci o greșeală mai ales atunci când vine vorba de cele mai la modă culori, îndrăznețe și intense. Lucrurile sunt mult mai complicate decât erau cu ani în urmă.

De aceea ne-am gândit să îți oferim o listă cu cele mai mari greșeli pe care ai putea să le faci atunci când îți machiezi pleoapele. Prin urmare așa vei ști ce să eviți și cum să faci în așa fel încât atunci când îți vei farda ochii să obții efectul vizual maxim cu care îi vei fermeca pe toți. Nu uita, stilul și frumusețea nu se obțin doar prin machiajul de bază ci și prin acele mici detalii care nu se observă la prima vedere dar care fac diferența.

Nu te grăbi când îți fardezi pleoapele

machiaj pleoape

Adesea, o greșeală pe care multe femei o fac este aceea de a sări peste Eye Liner și Mascara. Dar ochii cer atenție dacă vrei să arate perfect iar asta înseamnă că nu ai voie să sari peste nici un pas. Învață-te să nu te grăbești și creează-ți o rutină: aplică fiecare produs pe rând și ai grijă să nu ai nici o scăpare, e imaginea ta în joc.

Nu tot ce zboară…

Chiar dacă moda impune un oarecare respect și mai nou se poartă combinații îndrăznețe de culoare, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Fardurile cu sclipici și cele care dau un aspect ”frosty” sunt periculoase dacă nu te mai afli chiar la prima tinerețe. Strălucirea lor evidențiază orice rid, oricât de mic și asta nu este ceva ce îți dorești.

Profi e cel mai bine

Fiecare fard de pleoape vine cu un mic aplicator. Comod și rapid, acesta nu este însă soluția ideală. De fapt este departe de ideal și s-ar putea să facă mai mult rău decât bine. În primul rând, aceste aplicatoare sunt făcute din burete, lucru ce face ca la fiecare aplicare să se depună mult prea mult pigment. Mult mai indicată este o pensulă dedicată acestei operațiuni, astfel stratul de machiaj va fi mai subțire dar și uniform dispersat. Iar dacă îți faci griji că ar trebui să îți iei pensulele de acasă peste tot pentru mici retușuri, stai liniștită, există destul truse mini pensule perfecte pentru geanta ta.

Nu îți potrivi machiajul la culoarea ochilor

machiaj ochi

Este o mare greșeală să îți fardezi pleoapele în culoarea ochilor. Regula de bază este să alegi o nuanță complet opusă celei pe care o au ochii tăi. Spre exemplu, pentru culoarea verde se potrivește un fard vișiniu închis deoarece roșul și verdele sunt culori complementare. Totuși, dacă vrei să folosești o nuanță apropiată de cea a irișilor tăi, alege una mai pală, care să nu sară în evidență atât de ușor.

Nu uita să amesteci…

Nuanțele, căci la ele ne referim, sunt o mare problemă. Multe femei aleg o singură culoare și se opresc la ea. Asta este o greșeală! În viață trebuie să experimentezi, alege câteva nuanțe care crezi că ți se potrivesc și combină-le astfel încât de la baza pleoapei spre osul sprâncenei să se facă o tranziție elegantă care să pună în evidență forma ochilor.

More in Make-up & Hairstyle

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top