Femini.ro

Cireşele echilibrează organismul

Nutriţie

Cireşele echilibrează organismul

Cireşele sunt fructele copilăriei multora dintre noi. Ne încântă privirile la jumătatea lunii mari, sezonul lor durând în jur de 8 săptămâni.

Proprietăţile fructelor de cireş

cirese 4

Sunt fructe tare dulci şi nu ne referim aici doar la aspectul plăcut care ne încântă privirea, conţin zaharuri, apă circa 75-89%, acizi organici, vitamina A, vitamina B 1, vitamina B 2, vitamina B 6, vitamina C, vitamina E, vitamina P, vitamina PP, acid pantotenic, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, dar şi oligoelemente importante precum zinc, cupru, mangan etc.

cirese 1

Graţie nutrienţilor esenţiali pentru menţinerea unei sănătăţi de fier, cireşele sunt recomandate spre a fi consumate zi de zi, în perioada de sezon.

În ce constă cura pe bază de cireşe

cirese 3

Pentru a te bucura din plin de efectele pozitive ale cireşelor, urmează o cură. În perioada de sezon se pot urma mai multe cure, beneficiile fiind notabile. Se pot ţine cure de cel putin 2 săptămâni sau cure în care să se administreze o cantitate de cel puţin 500 de grame-1 kilogram de cireşe proaspete preţ de 1-2 zile pe săptămână. Aceste cure sunt excelente pentru stimularea sistemului imunitar, dar şi pentru echilibrarea organismului.

În urma curei sunt eliminate toate toxinele stocate atât ca efect al unei alimentaţii nesănătoase, dar şi ca o consecinţă a traiului într-un mediu poluat. Organismul beneficiază astfel de o tonifiere, se realizează o normalizare a tranzitului intestinal şi este întârziat procesul natural de îmbătrânire.

Cum sunt fructe care abundă în vitamine, minerale în special în antioxidanţi importanţi pentru organism, cireşele refac balanţa de nutrienţi, uşurează digestia, stopează şi limitează procesele inflamatorii, grăbesc eliminarea toxinelor prin creşterea transpiraţiei, ajută organismul în stările febrile, blochează declanşarea gutei şi constituie un bun tratament de prevenţie al răcelii.

Afecţiunile pentru care se recomandă urmarea unei cure pe baza de cireşe sunt multe. Aşa se face ca o cură ajută realmente în- boli cardiace, în afecţiuni urinare, în anemie, în artrite, în ateroscleroză, în hepatite de tip cronic, în pietre la bilă şi rinichi, în colite, în obezitate, în hidropizie, pentru fortificarea capilarelor, în celulită, în cuperoză şi în carenţe de vitamine şi minerale.

Atât fructele proaspete, cât şi sucul extras din acestea sunt foarte bune pentru organism. Asa se face că sucul obţinut din stoarcerea fructelor proaspete de cireş este recomandat pentru proprietăţile sale diuretice, laxative, antiinflamatorii, remineralizante, dar şi calmante în stări de nervozitate. Pentru afecţiunile de la nivelul ficatului, în special hepatitele, se recomandă să se facă o cură, zi de zi, cu 2-3 căni de suc de cireşe.

Uz extern

Întrebuinţările cireşelor pentru dobândirea unei sănătăţi optime sunt nelimitate. Acestea nu se folosesc doar intern, ci şi extern. De exemplu, pentru acele persoane chinuite de nesuferitele de migrene salvarea constă în aplicarea de comprese cu cireşe zdrobite. Cine ar fi crezut?

Mai mult de atât, cireşele se folosesc în tratamentul de înfrumuseţare al tenului care şi-a pierdut elasticitatea. Vitaminele şi mineralele din fructe contribuie la o creştere a elasticităţii pielii, aceasta devenind fermă.

Tu consumi cireşe?

Dacă ţi-a plăcut articolul nu uita să dai un share pe Facebook.

 

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top