Femini.ro

Coacăzele negre reglează activitatea hormonală

Nutriţie

Coacăzele negre reglează activitatea hormonală

Coacăzele negre fac parte din marea familie a fructelor de pădure şi au o concentraţie mare de vitamina C, mai exact de 160-192 de mg la 100 de grame de fructe. În plus, vitamina C se menţine în stare activă lucru care se aplică şi în cazul preparatelor pe bază de coacăze negre.

Proprietăţile fructelor

coacaze 5

Fructele sunt surse grozave de vitamina A, vitamina B, vitamina P, vitamina PP şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, brom, fier, zinc, magneziu şi mangan). Graţie acestui cocktail impresionant de vitamine şi minerale, coacăzele negre au o puternică funcţie antioxidantă, blochează radicalii lberi, protejează organismul de infecţii, boli şi previn îmbătrânirea.

Ceea ce este spectaculos la aceste mici fructe de pădure este capacitatea acestora de a intervini în formarea hormonilor glandelor suprarenale. Manganul conţinut de aceste minunate fructe reuşeşte să regleze activitatea hormonală, participă la sinteza sângelui şi are acţiune benefică în activitatea nervos centrală. Mai mult de atât, fructele previn deprecierea celulară, ajută la buna dezvoltare a sistemului osos şi a ligamentelor şi întăresc capilarele. Revitalizează organismul, refăcând balanţa de vitamine şi minerale. Însă lucrurile spectaculoase pe care le fac aceste fructe în corp nu se limitează doar aici, ele au capacitatea de a îmbunătăţi activitatea din creier, sporesc memoria pe termen scurt, ajută în probleme de coordonare, de echilibru, dar şi în probleme cognitive cauzate de procesul de îmbătrânire. Pentru a reîntineri creierul este nevoie doar de consumul unei jumătăţi de căni cu coacăze negre pe zi.

coacaze 2

Sunt foarte bune pentru curăţarea organismului de toxine, dar şi pentru a îmbunătăţi acuitatea vizuală. Având o puternică activitate diuretică, coacăzele negre elimină o cantitate uriaşă de acid uric din organism, fiind de un real ajutor persoanelor care suferă de afecţiuni renale, mai ales de pietre la rinichi. Au rol antiinflamatoriu şi ajută secreţia gastrică, micşorând procesele de putrefacţie.

Aceste fructe sunt binevenite în stări de oboseală, în carenţe de vitamine şi minerale, în astenie, pentru combaterea stresului, pentru tratarea anemiei, în afecţiuni oculare, în insuficienţă cardiacă şi respiratorie, în inflamaţii digestive dar şi urinare, în ateroscleroză, în reumatism de tip cronic, în gută, în artritism, în afecţiuni care se prezintă cu febră, în tuse, în hidropizie, în scorbut, în circulaţie periferică proastă, dar şi în convalescenţă.

coacaze 7

Fructele pot fi date spre consum atât copiilor, dar şi bătrânilor, fiind eficiente în întărirea imunităţii, în scăderea riscului de oxidare celulară, în prevenirea îmbătrânirii şi în reducerea riscului de accident vascular. Au o concentraţie redusă de zahăr ceea ce le recomandă şi persoanelor care suferă de diabet.

În ce constă cura pe bază de coacăze negre

Pentru a va bucura din plin de efectele benefice ale coacăzelor negre, se poate urma chiar şi o cură. Cura pe baza de coacăze negre constă în administrarea unei cantităţi de 500 de grame pe zi sau aveţi varianta de a consuma 100-500 de ml de suc. Atât sucul cât şi fructele în stare proaspătă se vor servi de 2-3 pe zi, o dată dimineaţa înainte de masă, pe o perioadă de 2-3 săptămâni. O cură mai rapidă constă în ţinerea a 3 zile pe săptămână numai cu coacăze negre. Pentru creşterea imunităţii sau pentru ameliorarea arteritei şi arterosclerozei se pot consuma chiar şi gemuri din coacăze negre.

 

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top