Coaste de miel la grătar după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Să bucătărim!

Coaste de miel la grătar după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Coaste de miel la grătar după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

De Paşti se mănâncă miel. Ciorbă, friptură, drob, coaste la grătar sunt doar câteva dintre reţetele pe care le bifează pe listă bucătarii în această perioadă. Coastele de miel la grătar reprezintă o adevărată încântare. Celebrul bucătar Gordon Ramsay vine cu o reţetă de coaste la grătar tare delicioasă și numai bună pentru masa tradiţională de Paşti.

Lista de ingrediente pentru coastele de la grătar după reţeta bucătarului Gordon Ramsay: o linguriţă de coriandru, o linguriţă de chimion, sare grunjoasă, un cățel de usturoi, o bucată mică de ghimbir dată pe răzătoare, 2-3 linguri de ulei de măsline de bună calitate, 6 coaste de miel, o legătură mică de mentă şi 5 linguri de iaurt.

Mod de preparare pentru de coaste de miel la grătar după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Prima dată se spală cu apă rece coastele de miel, după care scurg sau se tampnează delicat cu un șervețel de hârtie. Apoi pune într-un mojar o linguriţă de coriandru uscat (boabe), o linguriţă de chimion, o linguriţă cu vârf de turmeric, puțină sare grunjoasă, un cățel de usturoi dat pe răzătoarea măruntă, ghimbirul mărunţit și uleiul de măsline. Amestecă bine, zdrobind condimentele și obținând astfel o pastă omogenă. Apoi ia coastele de miel și trece-le prin sosul obținut anterior, ungând bine fiecare porțiune de carne. Acoperă apoi coastele cu un capac sau folie de plastic și lasă-le mai multe minute sau peste noapte.

Ce trebuie să mai faci? Să pui puțin ulei de măsline într-o tigaie de tip grill și sa îl lași să se încingă. După aceasta aşază, pe rând, una câte una, coastele de miel. Ţine coastele de miel pe foc până ce se rumenesc bine, întorcându-le din când în când, ca să nu se ardă.

Prepară între timp un sos răcoritor din iaurt și mentă proaspătă. Așadar, toacă o legătură mică de mentă (după ce ai spălat-o). După aceea amestec-o cu 5 linguri de iaurt proaspăt până ce obții un sos omogen și tare delicios care să pună în evidenţă savoarea cărnii de miel.

În acest timp mai întoarce coastele de miel, iar când observi că sunt rumenite, scoate-le cu ajutorul unui cleşte și aşază-le pe un platou. Servește coastele de miel alături de sosul racoritor din iaurt și mentă proaspătă. De asemenea, poți completa masa cu o salată, un piure de legume, o supă cremă servită ca și aperitiv.

Poftă bună!

Tu găteşti miel pentru masa de Paşti? Împărtăşeşte-ne din reţetele tale pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Vinul roşu-beneficii

Ridichiile previn cancerul

Rosacee sau pielea ta este doar roşie?

Cum să obţii cele mai frumoase ouă roşii pentru Paşti

Roşiile-nu te-ai fi gândit să le foloseşti aşa!

Cura cu suc de roşii

Sarmale

Ciorbă

Mai exact, ce mănâncă un bucătar vegan în fiecare zi?

Psoriazisul-ce alimente înrăutăţesc această condiţie?

De ce ţi se umflă faţa?

7 boli ce au oboseala ca şi simptom principal

9 lucruri ce le poţi face cu un ou

Cum se tratează anemia?

Ce să faci cu resturile de la masa de Paşte

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top