Femini.ro

Cum cresc copiii când eşti mamă singură?

Despre şi pentru pitici

Cum cresc copiii când eşti mamă singură?

Potrivit unui studiu făcut în 2014 de către cei de la Pew Research Center, mai puţin de 46% dintre copiii din America, cu vârste de până la 18 ani trăiesc în cămine tradiţionale, cu doi părinţi heterosexuali. De fapt, să fii mama singură este deosebit de “la modă” şi des întâlnit, având în vedere că numărul s-a triplat din anii’60 până în prezent.

În spiritul acestui studiu, ne-am gândit să lăsăm copiii ce au crescut într-o familie alcătuită numai din o mamă singură să vorbească şi să spună ce mod de viaţă au avut şi care au fost greutăţile pe care le-au întâmpinat în toată perioada copilăriei.

Cleo- 61 ani şi Fahnon-37 ani

“Din momentul în care s-a născut şi până când a putut să meargă, să înţeleagă şi să stea locului, primul joc preferat al lui a fost – cine este cel mai bun? Eu doar îl întrebam- cine este cel mai bun iar replica lui nu întârzia să apară- Eu!

Îl luăm la diverse evenimente culturale pentru a-i trezi şi aceste simţuri şi pentru a-l lăsa să exploreze lumea şi înafară de vecini, şcoală, grădiniţă şi locul de joacă.

Am văzut prin ce a trecut mama mea şi sunt atât de mândru că a fost perseverentă şi a reuşit. Am crescut împreună când nu aveam nici un ban şi am început cu nimic. Mă refer la faptul că ea nu a crescut în această ţară, a fost adusă la 10 ani, iar eu, nu am simţit nici un fel de dezavantaj faţă de cei din jurul meu că am fost crescut de o mamă singură- ba din contră- a fost capabilă să le fie pe amândouă.”

Rear view of lad with bunch of beautiful tulips behind back preparing nice surprise for his mother

Amy- 36 şi Sachi- 6 ani

Amy a aflat că este însărcinată cu Sachi a doua zi după ce s-a despărţit de iubitul ei- tatăl fetiţei.

“Amândoi am fost de acord să avem un copil, însă să nu mai încercăm să fim împreună şi i-am spus că sunt de acord atâta timp cât mă pot muta mai aproape de părinţii mei.

Credeţi, sau nu, în foarte multe locuri nu-mi doreau ajutorul din cauză că eram însărcinată- am aflat mai târziu că aceste afirmaţii erau cu totul ilegale, însă în acel moment nu aveam nici cea mai mică idee.

De vreme ce creşterea unui copil cu fostul iubit poate nu sună atât de simplu, pot spune că sunt fericită de sprijinul în plus pe care mi-l oferă în fiecare zi- o ia de la şcoală şi ne ajută cu facturile şi cumpărăturile- se observă o mare diferenţă.

Este destul de greu uneori, fiind numai noi două, însă pot spune că ne înţelegem destul de bine- petrecem Crăciunul împreună, mama mea vine în vizită, desfacem cadourile şi totul este cât se poate de frumos.

Sunt mândră de mama mea- spune Sachi- că mă duce la şcoală şi doreşte ca eu să fiu deşteaptă şi frumoasă. O ador pentru că munceşte din greu pentru a ne ţine unde stăm în acest moment şi pentru că-mi cumpără tot ce am nevoie.”

Adorable girl giving beautiful tulips to her mother

Continue Reading
You may also like...

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top