Femini.ro

Cum am depăşit problemele cu încrederea în alte persoane

Îndrăzneşte!

Cum am depăşit problemele cu încrederea în alte persoane

 

Poate nu este atât de sexy ca şi chimia sexuală sau atât de adorabil ca şi terminarea frazei partenerului, însă, aşa cum spun foarte mulţi experţi, se pare că, încrederea este cel mai important factor într-o relaţie- de orice tip ar fi aceasta.

Iubirea însăşi este bazată pe încredere deoarece niciodată nu vei iubi pe deplin pe cineva dacă nu ai încredere în el, continuă specialiştii.

Şi de vreme ce să ştii că ar trebui să ai încredere şi chiar să ai sunt două lucruri total diferite, aceste femei de mai jos ne vor spune ce au făcut ele diferit pentru a depăşi acest tip de probleme:

L-am blocat pe site-urile de socializare

„Am petrecut ore în şir uitându-mă pe profilurile lui şi am dat click-uri la alte fete pentru a vedea dacă le-a dat acesta like-uri şi comentarii la poze. Am crezut că în secret este „combinat” cu vreuna. Aşa că l-am rugat să stea lângă mine şi să înceapă să-mi explice cine este fiecare femeie în parte. Jumătate dintre ele erau prietene de la facultate sau membre ai familiei. Nu am putut crede că asta mă înnebunea atât de tare aşa că, pentru a-mi combate problemele mele cu încrederea, l-am blocat de peste tot şi pe mine m-a ajutat foarte mult.”

Young woman with touchpad in the waiting room of the airport. Display board in the background

Am mers la terapie

„Tatăl meu a înşelat-o pe mama mea când eram foarte mică aşa că am dezvoltat foarte multe probleme în ale relaţiei din fix această cauză. A fost foarte greu pentru mine să am încredere deplină în oricine deoarece presupuneam încă din start că mă mint chiar şi atunci când respectivii nu făceau nimic rău. Acum doi ani am decis să merg la un terapeut şi aceasta a putut să mă ajute.”

Am început să comunic

„Am fost o persoană care acorda foarte multă încredere şi în care se putea avea încredere, asta până când m-am aflat într-o relaţie cu un tip care nu avea încredere în mine. Mă urmarea peste tot doar pentru a se asigura că ajung acolo unde am zis că merg. A fost îngrozitor. După 3 ani am reuşit să pun punct şi mi-am dat seama că am „câştigat” foarte multe obiceiuri proaste. Cu primul tip cu care m-am întâlnit după, când am observat că sunt probleme, m-am decis să port nişte conversaţii deschise cu el pentru a fi complet transparenţi. O comunicare bună este cea care construieşte încrederea.”

M-am iertat

„Mi-am înşelat primii doi iubiţi pe care i-am avut; dar, când am început să întâlnesc oameni noi am devenit cu totul paranoia deoarece credeam că mă vor înşela aşa cum am făcut-o eu în trecut. Mai apoi, după o perioadă de nebunie, am realizat că trebuie să mă iert dacă doresc o relaţie sănătoasă cu oricine altcineva. Acum, când întru într-o relaţie îmi spun că e foaia goală, albă şi pe ea nu se regăseşte nimic din trecut. Cu toate că am înşelat în trecut şi-mi asum, în relaţia prezentă nu o fac şi nici nu o voi face.”

A young woman lying on her couch

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top