Cum îţi ajuţi copilul să exceleze la şcoală?

Despre şi pentru pitici

Cum îţi ajuţi copilul să exceleze la şcoală?

În această toamnă, impulsionează-ţi copilul să exceleze la şcoală, şi nu numai pentru a avea note mai bune ci şi pentru a învăţa mult mai multe atât de la profesori, învăţători, cât şi de la colegi; alege să te implici, să le implementezi obiceiuri sănătoase, alege să faci mult mai multe decât să le cumperi rechizitele şcolare de care au nevoie.

Foarte multe studii demonstrează că există anumiţi factori care sprijină o performanţă academică mult mai bună a copiilor şi aceştia sunt, de la micul dejun până la activităţile de după şcoală.

Cu toate cele de mai sus spuse, haideţi să vedem împreună cum îţi poţi ajuta copilul să exceleze la şcoală şi ce strategii trebuie să aplici numaidecât:

Du-ţi copilul în parc

Doar din cauză că vara s-a sfârşit, asta nu înseamnă că micuţul tău ar trebui să stea toată ziua închis între 4 pereţi. De fapt, trebuie să te atenţionăm că petrecutul timpului în natură poate ajuta la performanţa şcolară. Oamenii de ştiinţă au descoperit că acei copii care petrec foarte mult timp afară, la joacă nu fac nimic altceva decât să crească capacitatea memoriei şi inteligenţa fluidă în comparaţie cu cei care au mai puţin acces la iarbă şi copaci.

Lecţii de muzică

Un copil care învaţă un instrument, este un copil care oferă creierului un antrenament de milioane, ne spun specialiştii. Creierul funcţionează de minune când vine vorba de memorie, de atenţie, organizare, plănuire şi procesare emoţională, asta numai dacă se alege un instrument pentru învăţare.

happy collage  school girl student portrait in  classroom and library

O echipă sportivă

Întreabă-ţi copilul despre un tip de sport ce-i face plăcere, ce-l provoacă şi înscrie-l numaidecât. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acei copii care practică sportul sunt mult mai disciplinaţi, demonstrează o concentrare mult mai bună în clasa şi prezintă o abilitate mult mai bună de a urma diverse direcţii, instrucţiuni, reguli.

Dacă ai un copil ce nu prea iubeşte sportul, caută o altă activitate care-l va face să se concentreze mult mai bine, să fie o activitate în echipă ce-l va ajuta să-şi urmeze şi să-şi ducă la bun sfârşit ţelurile dacă doreşti să exceleze la şcoală.

Încurajează activitatea fizică de după şcoală

Extraordinar de multe studii existente sugerează că acest tip de activitate fizică de după şcoală ajută copilul să-şi îndeplinească sarcinile date la ore, mult mai bine, mult mai repede şi fără prea multă bătaie de cap.

Un studiu efectuat în Suedia este de părere că două ore de activitate fizică în plus în fiecare săptămână dublează şansele unui student de a-şi îndeplini ţelurile de învăţare în materie de limbaj şi calcule.

Lasă-l să se joace pe calculator

Copilul tău va fi mai mult decât fericit să o audă pe aceasta: jocurile video le pot îmbunătăţi abilităţile de învăţare, în concordanţă cu diverse studii făcute în SUA.

Cu cât manageriază mai bine un joc, cu atât vor avea performanţe mai bune, mai mari deoarece aşa cum bine ştim toţi, să ştii să joci un astfel de joc video necesită destul de multe abilităţi.

810-9692-208

Continue Reading
You may also like...

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top