Femini.ro

Cum să ai mereu un aer proaspăt în cameră

Casa şi grădina

Cum să ai mereu un aer proaspăt în cameră

Petrecem o mare parte a vieții noastre în casă mai ales atunci când dormim, dar puțini dintre noi știu cât de importantă este calitatea aerului. Un aer închis și urât mirositor ne poate îmbolnăvi, mai ales atunci când problema persistă. Iată cum poți avea mereu un aer proaspăt în cameră!

camera 3

1. Aeriseşte bine camera

Dimineața, atunci când te trezeşti, deschide larg fereastra și lasă să intre aerul proaspăt de afară. Într-o cameră bine aerisită ți-e mai mare dragul să stai, în plus starea ta de spirit va fi alta. Poți proceda la fel și înainte de culcare. Aerul proaspăt al camerei îți va conferi un somn dulce și, ce-i mai important, tu te vei simți mult mai odihnită și relaxată.

2. Pune flori în cameră

orhidee

Florile proaspete şi frumos mirositoare conferă locuintei un aer plăcut şi primitor. Aşadar, nu te sfii să îţi decorezi locuinţa cu cât mai multe flori proaspete la glastră sau la ghiveci.

Ca să dai un aer plăcut căminului și să îl transformi într-unul cât mai primitor, pune flori proaspete și bine înmiresmate. Pot să fie flori la ghivechi, dar și flori pe care să le ții în glastră și sa le schimbi frecvent apa pentru a le reîmprospăta. Pentru a te bucura cât mai mult timp de parfumul florilor, în apa din vază poți să adaugi o aspirină sau puțin zahăr.

3. Folosește spray-uri de cameră

Pe parcursul zilei aerul din cameră îşi pierde din prospeţime, floseşte ori de câte ori simți nevoia un spray de cameră cu arome fresh sau fructate toate pentru a binedispune atmosfera din cămin. În plus, aceasta este o variantă rapidă pentru acele situații când te trezeşti cu musafirii la ușă iar aerul din casă nu este unul fresh.

4. Combate mucegaiul și igrasia

Igrasia și mucegaiul conferă un aspect neplăcut căminului, în plus mirosul nu este nu numai urât dar și nesănătos. Locuirea într-un cămin afectat de mucegai și ingrasie ridică riscul de probleme serioase de sănătate, astmul este una dintre ele. Pentru a te bucura de un aer proaspăt și bine înmiresmat, trebuie să combaţi igrasia și mucegaiul din casă care te îmbolnăvesc. Pentru mucegai există tot felul de spray-uri dar și de vopseluri care îl combat. Iar dacă doreşti să scapi definitiv de aceste probleme, poți alege să izolezi termic casa.

camera 2

5. Schimbă lucrurile vechi din casă cu altele noi

Lucrurile vechi din casă dau un aspect bătrânicios și conferă un aer urât mirositor. Mobila dar și decoraţiunile vechi strică aspectul plăcut al casei și sunt o amenințare pentru calitatea aerului. Poţi alege să le schimbi pentru a împrospăta aerul din casă.

6. Şterge periodic praful din cameră

Praful din cameră dă un aspect bătrânicios căminului și un aer urât mirositor, în plus favoriează problemele de sănătate în special alergiile. Ca să ai un aer proaspăt în cameră, şterge mereu praful și elimini astfel posibilele probleme de sănătate.

Tu cum procedezi ca să te bucuri mereu de un aer proaspăt în cameră? Împărtăşeşte-ne părerea ta pe femini.ro! Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai un share pe Facebook!

Continue Reading

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top