Cum să depăşeşti cea mai deprimantă perioadă din an?

Sănătate

Cum să depăşeşti cea mai deprimantă perioadă din an?

 

Aprilie poate fi cea mai crudă lună, însă decembrie este cea mai deprimantă perioadă din an, conform studiilor. Zile scurte, nopţi lungi, vreme proastă şi facturi de plătit deoarece vine Anul Nou.

Decembrie este cea mai deprimantă lună din an mai ales dacă eşti singură, dacă nu ai ceva plănuit şi efectiv nu ştii ce vei face, având în vedere că nu ţi-ai dus toate planurile şi visele la bun sfârşit în anul ce tocmai e pe final.

De vreme ce decembrie este o lună rea, nici de ianuarie şi februarie nu ar trebui să te fereşti deoarece abia aştepţi primăvara şi iarna parcă se tot lungeşte.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună, ce este de făcut pentru a depăşi cea mai deprimantă perioadă din an:

Woman in cafe drinking tea and looking through the photos in her smartphone

Ce te indispune

Poţi presupune automat că este vorba de vreme sau de zilele mai scurte, însă, misterul poate sta chiar şi în factorii culturali, la care probabil nu te-ai fi gândit vreodată.

Terapeuţii sunt de părere că poate fi vorba chiar şi de ceva deosebit de simplu ca şi stresul facturilor pe care trebuie să le plăteşti mai mult decât rapid. Depresia chiar depinde de fiecare individ în parte, adaugă în continuare, şi o dată ce reuşeşti să-ţi dai seama ce te ţine la pământ, sunt şanse mult mai mari să poţi îmbunătăţi circumstanţele.

Nu lăsa dispoziţia să-ţi dicteze planurile

Dacă ai o stare mai proastă, este deosebit de important să-ţi menţii aproape contactele sociale. Indivizii, în general, îşi fac planuri cu prietenii când se simt bine şi anulează acele planuri când sunt demoralizaţi. Bineînţeles că este primordial să existe un echilibru deoarece nu trebuie să ieşi în oraş în fiecare noapte.

Să stai acasă de fiecare dată, pe întuneric, în faţa TV-ului nu este un lucru bun pentru oricare dintre noi. Alege evenimentele la care să mergi şi nu sta la hibernare chiar dacă este cea mai deprimantă perioadă din an iar tu eşti singură!

Ai grijă la dietă

Este mult mai dificil să mănânci sănătos iarna, explică specialiştii şi avem tendinţa să consumăm deosebit de mulţi carbohidraţi iar greutatea noastră are de suferit.

Consumă mai multe fructe şi legume organice, implementează-le în dieta ta şi găteşte! Caută chiar şi restaurante care au meniuri sănătoase, ieşi din casă şi socializează!

Antrenează-te

Sunt sigură că nu eşti deloc surprinsă să citeşti că exerciţiile te scot din starea ta de deprimare. Bineînţeles, este extrem de dificil să te îmbraci şi să ieşi în frig însă, o dată ce ai depăşit această provocare, vei observa cât este de important.

Poţi recruta chiar şi o prietenă să meargă cu tine şi aceasta te va motiva să îţi atingi ţelul de a slăbi sau de a te menţine în formă.

Nu lua decizii importante

De vreme ce poţi crede că această stare a ta se datorează jobului, locului în care trăieşti sau a problemelor în cuplu, nu este o idee deloc bună să faci orice fel de schimbare în această perioadă. Încearcă să cântăreşti foarte bine situaţia, mai aşteaptă o lună şi vezi dacă te simţi la fel.

Ecstatic friends with champagne having party

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top