Cum să faci o friptură perfectă de ton

Să bucătărim!

Cum să faci o friptură perfectă de ton

Tonul este acel peşte gras care te face să îl alegi nu doar pentru gustul său deosebit, dar și pentru grăsimile bune care fac bine sănătății. Conține acizi graşi nesaturaţi omega 3 pe care organismul nu îi poate produce și de aceea trebuie incluse în regim alimente care sa le conțină. Reţeta de astăzi de friptură de ton e una extraordinar de gustoasă, se prepară ușor și se poate servi și când ești la dietă. Încearc-o!

Lista de ingrediente necesare pentru friptură: 4 bucăți de ton de foarte bună calitate ( fără piele și de la care s-au eliminat oasele) fiecare de câte 113 grame.

Lista de ingrediente pentru sos: 2 linguri de frunze proaspăt tocate de pătrunjel, jumătate de linguriţă de oregano proaspăt tocat, unu-doi căței de usturoi tocaţi cât mai fin, un sfert de ceașcă de sos de soia, 2 linguri de ulei de măsline de cea mai bună calitate, de exemplu, unul extra virgin, o lingură de zeamă proaspăt stoarsă de la o lămâie, jumătate de linguriţă de piper alb și puțină sare fină ( de exemplu, sare de mare sau sare de Himalaya).

Mod de preparare pentru reţeta de friptură de ton

Pentru că vei avea nevoie de el la marinarea peştelui dar și din simplu fapt că se prepară ușor, fă întâi sosul. Mai exact, toacă fin pătrunjelul, amestecă-l apoi cu usturoiul curățat și tocat, dar și cu oregano. Varsă apoi într-un bol sosul de soia şi amestecă-l cu zeama de lămâie care îi va da un gust ușor acrişor și va balansa extraordinar de bine gustul peştelui, atenuând din grăsime. Peste acest mixt de lichide vei încorpora verdeţurile tocate. Mixează până ce obții un sos omogen la care vei adăuga pentru mai multă cremozitate și savoare ulei de măsline, după care îi vei potenţa gustul cu piper alb, sare și mai amesteci.

Spală apoi pesţele și şterge-l cu un şervet de hârtie. Aşază fiecare bucată în parte de peşte în sosul obținut anterior și împrăştie din asta pe ambele părți astfel încât să capete gust. Apoi pune un capac vasului și dă-l deoparte pentru jumătate de ceas. Timpul acesta acordat marinării peştelui îți va permite să te ocupi de mașina de gătit. Care mașină de gătit? Cum așa care? Cuptorul! Te va ajuta să creezi o delicioasă friptură de ton. Așadar, preîncălzeşte cuptorul astfel încât să atingi o temperatură cât mai mare în interior. După aceasta unge un grătar cu puțin ulei. Aşază acest grătar deasupra unei tăvi ca să eviţi scurgerea grăsimii în interiorul cuptorului. Astfel, aşază bucaţile de ton marinate pe grătar și lasă-le să se gătească preț de 4-6 minute pentru fiecare parte. Pentru mai multă savoare, stropeşte tonul, din când în când, cu restul de marinată, îi va da un gust irezistibil. Iar ca să te asiguri că este făcut bine, întoarce-l din când în când. Ți se pare că tonul tău este cam roşiatic? Mai ține-l pe grătar până ce se rumeneşte.

După ce peştele este complet făcut, scoate-l din cuptor și aşază-l pe un platou. Servește-l cu o salată de legume, de exemplu, una verde sau cu un piure de legume care va face ca masa să fie una pe cinste.

Poftă bună!

Tu găteşti ton? Spune-ne pe femini.ro cum îl găteşti tu!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top