Cum să faci un brad de Crăciun din cărți

Casa şi grădina

Cum să faci un brad de Crăciun din cărți

Vrei să îi impresionezi pe toți cu un brad de Crăciun spectaculos? Încearcă bradul confecţionat din cărți.

Pune deoparte multe cărți pe care nu vrei să le citeşti imediat

Dacă casa ta este dotată cu o bibliotecă impresionantă, se poate spune că nu îți lipsește „materialul” pentru bradul de Crăciun, vreau să zic cărțile. Ai nevoie de multe zeci de cărți pe care în perioada următoare nu le vei răsfoi, asta pentru că vor fi în pom, adică în bradul de Crăciun. Mai întâi strânge toate cărțile necesare pentru asta, după care poți să le pui chiar pe podea. Gândește-te apoi unde vrei să fie ridicat pomul.

Alege locul unde vei construi bradul din cărți

Să fie în living, în dormitor sau pe balcon? Alege locul potrivit pentru bradul de Crăciun, după care urmează să îți pui la încercare talentul.

Începe cu baza bradului din cărţi

Dacă dispui de foarte multe cărți, trebuie să știi că îți va ieși un brad înalt, în schimb la puține cărți vei obţine un pom micuț. Ia câteva cărți, aşază-le pe podea, în formă de cerc, aceasta este baza. Pune pe deasupra acestor cărți altele respectând forma cercului. Dacă dispui de multe zeci de cărți, continuă rândul de cărți dispuse în formă de cerc, unele peste altele, până sus.

Folosește o masă pentru susţinerea bradului din cărți

Strecoară la un moment o masă rotundă şi mică în interiorul bradului creat din cărţi. Fă asta până ce nu ai urcat toate cărţile. Rolul mesei este acela de a susţine bradul şi de a-ţi permite să pui cărţi şi peste ea, dând volum pomului.

Continuă să pui cărți unele peste altele

Pune apoi cărți peste masă, unele peste altele, ascunzând-o. Continuă apoi să descrii pe margine un cerc din cărți, așa cum ai procedat până acum.

Pune un vârf bradului din cărți

Odată terminate toate cărțile nu îți mai rămâne decât să pui vârful de brad. Pe acesta îl vei pune pe ultima carte de sus.

Pune o instalaţie luminoasă în bradul din cărți

Aranjat așa nu s-ar zice că este tocmai un brad de Crăciun, așa că îți mai lipsesc ornamentele. Îl poți decora cu o instalaţie de becuri multicolore, pe care să o așezi peste cărți, pe marginea acestora, de la bază până sus în vârf. Cuplează apoi ştecherul instalaţiei la priză și imediat bradul seamănă cu unul de Crăciun.

Ar mai trebui să știi că…

Pentru a realiza acest brad trebuie să ai cărți cam de aceeași dimensiune, greutate și fără coperţi lucioase, pentru a nu aluneca unele peste altele. Nu folosi în schimbul acestora reviste care sunt ușoare și pot să alunece, stricând bradul din cărţi.

Tu ți-ai face un brad de Crăciun din cărți? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă 5 idei de decoraţiuni homemade pentru bradul de Crăciun!

Află cum să slăbeşti până la Crăciun!

Descoperă cum să poți să îți decorezi casa pentru sărbătoarea Crăciunului!

Încearcă 5 reţete de prăjituri pentru Crăciun!

Sursă poză -http://freshome.com/christmas-tree-ideas/

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top