Cum să fiu o femeie cu un caracter puternic?

Eşti mămică...

Cum să fiu o femeie cu un caracter puternic?

Caracterul este cunoscut, în zilele noastre ca fiind acea sumă de atribute a unei persoane ca şi: integritatea, curajul, onestitatea şi loialitatea. Putem spune că acesta este, poate, cea mai importantă posesie pe care o poate avea o femeie deoarece o va define în totalitatea să.

Pentru a fi o femeie cu un caracter puternic sau mai puternic, trebuie să te “transformi” într-o persoană productivă, cu o sfera largă de influenţă.

Haideţi să vedem în cele ce urmează de ce este nevoie pentru reuşită.

Înţelege ce înseamnă un caracter puternic

Puterea în caracter stă în a avea calităţile care îţi permit să exerciţi controlul peste instinctele şi pasiunile tale, să te antrenezi, să rezişti tentaţiilor cu care trebuie să te confrunţi zilnic. Mai mult decât atât, un caracter puternic reprezintă calea spre libertate, fără jigniri şi prejudecăţi ci toleranţă, iubire şi respect fără de cei din jur.

IMG_7270-2464-compressor

De ce trebuie să fii o femeie puternică?

Să fii o femeie puternică este important atât pentru tine cât şi pentru cei dragi; caracterul este cel ce te va asista şi te va ajuta să-ţi îndeplineşti idealurile şi ţelurile în viaţă.

Când va veni vorba de o boală sau afecţiune, tu vei fi cea care va avea sorţi de izbândă, deoarece nu vei sta şi te vei plânge de situaţia în care te afli, aşa cum face majoritatea ci vei căuta noi metode de a trece peste.

Şi cel mai important, vei avea tăria de a admite că ai defecte, frici şi slăbiciuni.

Empatizează!

Cea mai importantă şi sigură cale către un caracter puternic este empatia: arată celui din jur că îţi pasă, mai ales dacă este vorba de un suflet mai slab, şi iubeşte-l.

Empatia vine mâna-n mână cu ascultarea, privirea şi mimica feţei pe care trebuie să le controlezi în aşa fel încât interlocutorul să te simtă apropiată şi prinsă în povestea lui.

Caută adevărul

Favorizează motivul în defavoarea emoţiilor pure. O femeie cu un caracter puternic va examina faptele folosindu-şi logica şi nu se va baza pe emoţiile venite din suflet. Evită să te laşi pradă haosului cauzat de sentimente deoarece orice acţiune negativă pleacă de la un motiv bine întemeiat.

Nici pesimistă, nici optimistă, dar un lider

Un pesimist se va plânge întotdeauna de vânt, un optimist va aştepta aversele pentru ca aceste condiţii să se îmbunătăţească, pe când un lider va lua atitudine şi-şi va construi o barcă, indiferent de cum va fi vremea.

dsc-5099-771-compressor

Protejează-te împotriva impulsurilor iraţionale

Aristotel considera că sunt 7 pasiuni umane: iubirea şi trădarea, dorinţa şi frică, bucuria, tristeţea şi furia. Aceste pasiuni nu fac nimic altceva decât să pună pe locul doi intelectul nostru şi să ne permită o indulgenţă, însă într-o direcţie greşită: mănânci prea mult, ţi-e frică de lucruri minore, devii copleşită de tristeţe sau furie.

Dezorganizarea şi aceste apetituri către sensibilitate nu sunt altceva decât însemnele unui caracter slab.

Învaţă să-ţi controlezi sentimentele

Evită să laşi pe oricine altcineva sau altceva să-ţi conducă viaţa de zi cu zi. Poate fi adesea extraordinar de greu, uneori imposibil să nu ai nişte rădăcini puternice în sufletul tău, însă trebuie să înveţi să-ţi calmezi aceste manifestări pentru a nu-ţi afecta judecata sau modul în care iei decizii.

Fii curajoasă şi asumă-ţi riscuri calculate

Dacă te angrenezi într-o astfel de luptă, trebuie să fii pregătită pentru victorie şi pentru bucuria ce vine cu aceasta. Tot ce trebuie să faci este să nu evadezi când vine vorba de îndatoririle tale, fii curajoasă şi contribuie cât mai bine posibil la progresul tãu umanităţii.

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top