Femini.ro

Cum să readuci scânteia în cuplu

Frumusețea relației de cuplu

Relaţii

Cum să readuci scânteia în cuplu

Dragostea este ceva extraordinar, te aprinde, te face să uiți de toate și să nu te mai gândești decât la el. Dar după o vreme scânteia aceea magică pare să se atenueze iar grijile zilnice, problemele pe care le întâmpinați și chiar diferențele dintre voi, ies la iveală. Și atunci ce este de făcut, cum să readuci scânteia în cuplu atâta vreme cât totul pare să vă despartă. Aceasta este o întrebare la care vom încerca să răspundem azi.
Mai mult de atât, ceea ce vei citi în continuare este oarecum independent de vârsta voastră, așa că nu contează prea mult dacă aveți 20, 30 sau 50 de ani, regulile sunt aceleași. Tot ce trebuie este puțină bunăvoință din partea amândorura și convingerea că încă vă potriviți.

Frumusețea relației de cuplu

Frumusețea relației de cuplu

Primii pași ca să readuci scânteia în cuplu

Nici tu și nici partenerul tău nu trebuie să fiți exemple de frumusețe fizică ori adevărați sportivi în pat pentru a reaprinde scânteia dragostei. Așa cum, spuneam și mai devreme, cel mai adesea trebuie doar voință și comunicare pentru a regăsi amândoi acele lucruri pe care le-ați îndrăgit de la bun început unul la altul. Însă pentru asta trebuie să ieșiți din propria carapace confortabilă și să faceți primii pași. Acum că am stabilit aceste lucruri, hai să vedem de ce ai nevoie și cum să readuci scânteia în cuplu.

Unul dintre voi ar trebui să facă un pas în față

Unul dintre voi ar trebui să facă un pas în față

Începe prin a reînvăța să îți sortezi emoțiile. Când erați îndrăgostiți prima dată nu vă uitați prea mult la ceea ce nu vă plăcea unul la altul. Erau aspecte prea puțin importante și nu contau. Dar cu timpul, în loc să se estompeze, exact acestea au devenit mai puternice. Deci învață să le ignori din nou. Până la urmă, dacă ați ales să mergeți împreună pe drumul vieții, trebuie făcute și niște concesii.
Arată-i mai multă afecțiune. Fii lipicioasă, ține-l de mână, atinge-l și exprimă-ți în mod fizic sentimentele. Și nu uita de micile detalii pe care doar o femeie le poate mânui: îmbracă-te în ținute mai atrăgătoare, folosește puțin mai mult din parfumul care îi place și joacă-te puțin cu el. Și știi ceva, dacă tot ești la capitolul ăsta, încetează să îți mai spui că nu o să meargă. Nu mai fii așa de pesimistă, până la urmă, dacă voi nu credeți în propria voastră relație…atunci cine o să o facă?

Comunicarea este cheia ce deschide ușile zăvorâte

Ca să readuci scânteia în cuplul vostru, ai nevoie în primul rând de comunicare, multă și legată de absolut orice. Deși sunteți doi oameni diferiți, atâta vreme cât sunteți împreună trebuie să acționați împreună, corelați în tot ceea ce faceți. Din păcate, această noțiune se pierde cu timpul dar dacă vrei să readuci scânteia și unitatea între voi, ei bine ai nevoie să vorbești mai mult cu partenerul tău.

O relație se bazează pe comunicare și înțelegere

O relație se bazează pe comunicare și înțelegere

Culmea este că studiile au relevat niște detalii foarte interesante despre cuplurile moderne. Mulți preferă să comunice prin telefon, pe messenger sau oricum altcumva decât față în față. Și chiar dacă motivele unei asemenea atitudini sunt variate, în general o cauză generică ar fi tocmai distanțarea anormală dintre parteneri.

Aceasta situație nu este rară și odată cu avansarea în vârstă fiecare își găsește propriile pasiuni. Mai ales acum în era internetului s-ar putea să nu mai simți nici o plăcere în a încerca să reaprinzi acea scânteie. Căci – să fim cinstiți – este mult mai ușor să îți faci prieteni online, să găsești oameni care au aceleași pasiuni și înclinații cu tine decât să cauți să vezi ce nu merge între tine și partenerul tău, să încercați să vă creați pasiuni și interese comune.

Poate aici ar mai trebui subliniat un lucru. Adesea partenerii de viață ajung la un nivel de compromis iar dacă și voi ați ajuns acolo, îți va fi foarte greu să readuci scânteia în viața voastră. Practic, atât bărbatul cât și femeia tind să renunțe la propriile așteptări în legătură cu celălalt și să se mulțumească cu viața pe care o au acum, mai ales dacă nu există probleme materiale majore. Sexul nu mai este o prioritate, comunicarea se reduce la strictul necesar și fiecare se refugiază în…altceva.

Plimbările în cuplu pot fi o rutină pozitivă

Plimbările în cuplu pot fi o rutină pozitivă

Creați-vă o rutină

Dacă amândoi v-ați decis să faceți ceva și dacă chiar vrei să readuci scânteia în viața voastră, ai neapărată nevoie de o rutină. Căci la început, vechile obiceiuri (bune sau rele) vor fi mai importante decât relația pe care vă chinuiți să o salvați și nu rareori cuplurile își pierd direcția pentru că nu au o rutină de la care să înceapă.
Programați-vă o zi pe săptămână în care să cinați împreună, să vă plimbați unul lângă celălalt și să petreceți o seară romantică fără nici un fel de ”intrus” extern. Nimic nuy este mai incitant decât să îți redescoperi partenerul de viață așa cum îl știai odinioară.

Știai că sexul apropie oamenii?

Nu zâmbi fiindcă nu ai de ce. Amândoi ar trebui să fiți mai sexuali, să flirtați mai mult și să vă lăsați mai des pradă propriilor libidouri. Lasă deoparte scuzele cu ”sunt prea obosită”, ”nu am chef” sau cine știe ce altceva. Eliberează-ți mintea de griji și probleme. Când sunteți doar voi doi, păi doar voi să fiți nu tot șirul de gânduri care, de fapt, se numără printre vinovatele de starea voastră actuală. Iar dacă vrei ca sexul să fie și mai bun, ai grijă să construiești vreme de câteva zile acea tensiune sexuală grozavă, tachinează-l și fă-l să i se scurgă ochii după tine.

Apropierea trebuie să fie și fizică

Apropierea trebuie să fie și fizică

În concluzie

Este greu să readuci scânteia în cuplul tău, mai ales dacă a trecut multă vreme de când nu v-ați mai purtat așa cum trebuie unul cu altul. Aveți nevoie de intimitate, nu doar fizică ci și emoțională, un lucru care, în vâltoarea zilelor care trec din ce în ce mai repede este foarte greu de păstrat și cultivat. Însă dacă amândoi v-ați decis să faceți acest pas, veți reuși până la urmă. Restul este doar muncă, dorință și o voință care vă va readuce cel mai de preț dar posibil: jumătatea perfectă.

Continue Reading
You may also like...

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top