Femini.ro

Cum să scrii felicitarea perfectă

O felicitare poate constitui ocazia perfectă să îți manifești aprecierea pentru cineva

Îndrăzneşte!

Cum să scrii felicitarea perfectă

Ca să compui textul pentru felicitarea perfectă nu este ușor. Mesajul trebuie să fie unul personal, atemporal și plin de semnificație. Și la drept vorbind, de câte ori ai renunțat la felicitarea perfectă doar pentru că nu îți găseai cuvintele și ai preferat să trimiți una gata redactată. Ei, așa ceva nu se poate. Scrisul de mână a devenit o chestie mult prea personală ca să îl lași să cadă în derizoriu. Ai nevoie de niște sfaturi iar noi ți le vom oferi azi.

Înainte însă de a trece la treabă, trebuie subliniat un lucru: există foarte multe feluri de felicitări: pentru ziua de naștere, pentru aniversări, felicitări de mulțumire, mai nou există ceva în genul felicitărilor dar ornate mult mai sobru pentru a fi folosite la înmormântări pe post de scrisori de condoleanțe. Iar fiecare dintre acestea necesită o abordare diferită. Deci, să trecem la treabă pentru a descoperi cum să scrii felicitarea perfectă.

Compune de dinainte textul pentru felicitarea perfectă

Compune de dinainte textul pentru felicitarea perfectă

Felicitarea perfectă, nimic mai simplu

Când vine vorba de felicitări pentru o zi de naștere, mai ales când vine vorba de prieteni, este bine să adaugi în text reușitele sale din ultimul an și să îi urezi succes în ceea ce ști că și-a planificat în continuare. Finalizează textul felicitării cu câteva cuvinte în care îi explici de ce este prietenia voastră este importantă pentru tine.

Lucrurile se schimbă oarecum atunci când vine vorba de un eveniment festiv cum este nașterea unui copil sau o nuntă. Ai nevoie să alegi cu mare atenție felicitarea perfectă, gândindu-te care ar fi cea mai potrivită din raftul de cadouri de la magazinul tău favorit. Optează pentru una pe care ești sigură  că destinatarul o va păstra toată viața. Iar în interior scrie un text simplu dar plin de sinceritate, lăsând să se înțeleagă că și tu, la rându-ți, participi la bucuria simțită de cel sau cea care va primi felicitarea.

Scrie de mână și evită calculatorul

Scrie de mână și evită calculatorul

Deși poate că la noi se obișnuiește mai puțin, în occident este răspândită felicitarea pentru un nou loc de muncă. Dacă una din prietenele tale tocmai s-a angajat, mai ales după o așteptare îndelungată, poți să îi faci un mic cadou, însoțit de felicitarea perfectă. Un text simplu dar sincer, poate și vreo două sfaturi legate de noul job și o incurajare pentru viitor. Bineînțeles, dacă ai mai multe de spus, felicitarea perfectă poate fi oricând înlocuită de o scrisorică redactată astfel încât să păstreze acel stil personal pe care o postare online ori un email nu l-ar putea niciodată reda.

O felicitare poate constitui ocazia perfectă să îți manifești aprecierea pentru cineva

O felicitare poate constitui ocazia perfectă să îți manifești aprecierea pentru cineva

Ține cont că un mesaj venit direct din partea ta este mereu mai ok decât unul gata redactat, luat de pe net sau din alte părți. Cuvintele tale sunt importante, prețioase dacă vrei și de aceea, nimic nu le poate înlocui. Iar acest lucru se vede cel mai bine în lucrurile mărunte, ca atunci când încerci să redactezi felicitarea perfectă.

Continue Reading
You may also like...

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top